Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

«Προκειμένου να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία του να ελέγξει την κατάσταση, όχι μόνο ψεύδεται δημόσια, αλλά και δεν διστάζει να εκθέσει αυτοδιοικητικούς παράγοντες, όπως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και υποστηρίζει πως: «Πριν από δύο εβδομάδες ο κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μιλώντας για την παντελή απώλεια ελέγχου στη Θεσσαλονίκη που στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές καθημερινά, είχε πει: “Δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό”. Σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς διαψεύδει τον πρωθυπουργό και παραδέχεται πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας είχε εισηγηθεί καθολικό lockdown και ακύρωση των εκδηλώσεων του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου έγκαιρα, κάτι που η κυβέρνηση αγνόησε».

Κλείνοντας αναφέρει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ: «Όσο η κατάσταση επιδεινώνεται οι ίδιοι οι κυβερνητικοί θα αναγκάζονται να ξεσκεπάζουν ο ένας τον άλλον παραδεχόμενοι τα εγκληματικά λάθη και την ολιγωρία τους».