Στις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για «εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων» αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη Δυτική Αττική απάντησε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει ξεπεράσει τον εαυτό του σε λαϊκισμό» κι αναρωτήθηκε: «Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε;».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πέτσα:

«Ο κ. Τσίπρας έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε λαϊκισμό.

Όταν γίνονται προειδοποιήσεις για κάποια περιοχή τις αγνοεί.

Όταν λαμβάνονται μέτρα επιδίδεται – πάντα εκ των υστέρων – σε μικροπολιτική κριτική.

Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε;

Όταν λαμβάνονται μέτρα, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι καταστρέφει την οικονομία.

Όταν εμφανίζεται αναζωπύρωση της πανδημίας, μόνιμη επωδός είναι ότι φταίει η κυβέρνηση που δήθεν δεν πήρε μέτρα. Μονά-ζυγά δικά του!

Στη Δυτική Αττική η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τους κινδύνους με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στις 9 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε τονίσει την αυξητική τάση στη Δυτική Αττική στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης.  Στις 11 Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των Δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών όπου είχε τονιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης.

Που ήταν τότε ο κ. Τσίπρας;

Πάντα απών όταν πρέπει.

Και πάντα προβλέψιμα ίδιος».