Επιστολή των Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργου Προβόπουλου στην οποία παρέχουν εγγυήσεις στην τρόικα και ανοίγουν παράθυρο λήψης νέων μέτρων αν κριθεί αναγκαίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Αυγή».

Η επιστολή φέρει τις υπογραφές τους, έχει ημερομηνία 14 Μαΐου 2014 (λίγες ημέρες πριν τον πρώτο εκλογικό γύρο) και αποδέκτες την Κριστίν Λαγκάρντ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Σιμ Κάλλας (αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και Μάριο Ντράγκι.

«Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που ορίζονται από το συνημμένο MEFP (Μνημόνιο) είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος», σημειώνουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η επίμαχη, όπως γράφει η «Αυγή», παράγραφος της επιστολής έχει ως εξής: «Και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα που μπορεί να αποδειχθούν αναγκαία για τον σκοπό αυτό, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν. Θα προβούμε σε διαβουλεύσεις με το Ταμείο (σ.σ. το ΔΝΤ) για την υιοθέτηση οποιωνδήποτε σχετικών δράσεων ενόψει των επικαιροποιήσεων των πολιτικών που περιέχονται στο Μνημόνιο, και σε συμφωνία με τις πολιτικές που προβλέπει το Ταμείο σε παρόμοιες διαβουλεύσεις».