Οι σημερινές ανακοινώσεις και για το άνοιγμα των μικρών βιβλιοπωλείων από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου προκάλεσαν μια διαδικτυακή κόντρα ανάμεσα στον Θάνο Τζήμερο και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανοίγουν τα καταστήματα που πωλούν αμιγώς βιβλία, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

«Από όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, ο βιβλιοπώλης επέτρεψε να ανοίξουν μόνο τα βιβλιοπωλεία. Επειδή, λέει, εκπροσωπούν τον πολιτισμό. Δεν πιστεύω να είστε τόσο κακοπροαίρετοι που να πάει το μυαλό σας σε συντεχνιακή αλληλεγγύη, ε;», ήταν το σχόλιο του Θάνου Τζήμερου στο Twitter.

Ένα σχόλιο που προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη. «Ήμουν βέβαιος ότι θα βρισκόταν κάποιος κακοήθης και θα έλεγε ότι άνοιξα τα βιβλιοπωλεία από προσωπικό ενδιαφέρον.

Απλώς νόμιζα θα ήταν από την Αριστερά αλλά η κακοήθεια δεν έχει όρια. Προς άρση παρεξηγήσεων εδώ και χρόνια δεν έχω κανένα βιβλιοπωλείο διότι μου τα έκαψαν!…», ήταν η απάντηση του υπουργού.

«Όπως όλοι ξέρουμε, το πιο δύσκολο πράγμα για να παραγγείλεις διαδικτυακά είναι το βιβλίο: πρέπει να το δοκιμάσεις, να δεις αν σε στενεύει, αν σε χτυπάει κ.λπ. Ενώ το παπούτσι… Θα μου πεις, τι να τα κάνεις τα παπούτσια, όλη μέρα με τις παντόφλες», ανέφερε σε νέο του σχόλιο ο Θάνος Τζήμερος.