Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος και αναφερόμενος στην επικείμενη εμβολιαστική εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να καταπολεμηθεί η πανδημία του κορονοϊού έκανε λόγο για πειραματόζωα και τρομολαγνικούς επιστήμονες.

Μάλιστα στους χαρακτηρισμούς περί ψεκασμένων που βλέπουν σκοπιμότητες πίσω από την κυκλοφορία του εμβολίου, για το οποίο ο ίδιος διατηρεί έντονες επιφυλάξεις, δήλωσε: «Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος αλλά όχι μπολιασμένος με κάθε… Χασάν. Περιμένει ο Πρωθυπουργός να πάω να εμβολιαστώ μαζί του και να πάρω το κόστος – ενώ έχω επιφυλάξεις – της επιλογής προς το θάνατο. Τον δικό μου πατέρα, πειραματόζωο δεν θα τον κάνω». Αναφέρθηκε μάλιστα απαξιωτικά προς το πρόσωπο του διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά, λέγοντας ότι «κάναμε μεγάλο επιστήμονα τον κτηνίατρο».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του τέως Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Ζητώντας το λόγο αμέσως μετά την ομιλία του κ. Βελόπουλου απάντησε στις αντιεμβολιαστικές θεωρίες συνωμοσίας αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Θέλω να κάνω μία πολιτική δήλωση με αναφορά σε ό,τι είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας ενόψει των εμβολιασμών όποτε γίνουν, μέσα σε μία κοινωνία, η οποία έχει τα ερωτήματά της, τα ερωτηματικά της αλλά έχει και μεγάλο φόβο και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε να περιμένουμε πραγματικά ότι οι επιστήμονες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας φέρουν. Στόχος να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού. Αυτό ως πολιτική δήλωση για το σύνολο της ρητορικής του κ. Βελόπουλου. Ελπίζω η Κυβέρνηση και ελπίζω βεβαίως και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων διότι μιλάμε για θέματα υγείας, να έχουν την ευαισθησία άμεσα να υπάρξει μία αντίθεση σε αυτήν τη ρητορική».

Η ομιλία του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης

Η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ