Τα σχέδιά της για την Περιφέρεια Αττικής μετά την εκλογή της αποκάλυψε η Ρένα Δούρου.

«Τα χρήματα του ΕΣΠΑ θα πάνε σε νεανική επιχειρηματικότητα, φεύγουμε από τη λογική δρόμοι και γέφυρες, τη λογική των υποδομών, παρόλο που ακόμη δεν έχουμε τις απαραίτητες υποδομές», ανέφερε η νέα Περιφερειάρχης στον ALPHA και την εκπομπή 360°, προσθέτοντας: «Εγώ δεν είμαι θιασώτης μιας λογικής που λέει θα πάρω το πλεόνασμα, θα κατέβω κάτω στα γραφεία της Περιφέρειας και θα αρχίσω να το μοιράζω. Οι βασικοί μας άξονες είναι: Προσπάθεια, ούτε ένας παραπάνω άνεργος και ανάπτυξη κανονικών θέσεων εργασίας».

Η Ρένα Δούρου, όπως είπε, δυσκολεύεται ακόμη να αντιληφθεί την επικράτησή της: «Δεν έχω συναίσθηση ακόμα της νίκης και κάποιοι φίλοι μου είπαν ότι όσο δεν έχω συναίσθηση θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Η αλαζονεία δεν έχει πάρει τον πρώτο ρόλο».

Όσο για την εκλογική μάχη, παραδέχτηκε ότι περίμενε πως θα χάσει από τον Γιάννη Σγουρό: «Η μάχη στην Περιφέρεια ήταν σκληρή και περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα χάσουμε. Μια μάχη τελείωσε, ο πόλεμος τώρα θα αρχίσει. Ο Τσίπρας ήταν πιο αισιόδοξος από μένα κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά αυτή είναι η φύση του άντρα».

Η κ. Δούρου εξήγησε τι μπορεί να σημαίνει γενικότερα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ η επικράτησή της. «Αν πετύχω δε θα σημαίνει εξασφάλιση για το κόμμα, αν αποτύχω δε θα σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοκιμάσουμε με μια διαφορετική κυβέρνηση. Είναι η πρώτη φορά που μια αριστερή γυναίκα αναλαμβάνει διοίκηση στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας και όλα πρέπει να είναι διαφορετικά».