Με τα αποτελέσματα στις χώρες μέλη της ΕΕ να επιβεβαιώνουν την είσοδο και αύξηση των δυνάμεων ακροδεξιών-ευροσκεπτικιστικών κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο, ανοιχτό παραμένει το ερώτημα των συνεργασιών και συμμαχιών που θα δημιουργηθούν μεταξύ των πολιτικών αυτών χώρων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι φυσικά το κόμμα της Λεπέν στη Γαλλία που φαίνεται να αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη στη Γαλλία και η Χρυσή Αυγή.

Προχτεσινό δημοσίευμα ενός ειδησεογραφικού ιστότοπου, του Euractiv, έκανε λόγο για «φλερτ» της Μαρί Λεπέν με τη Χρυσή Αυγή, παρά τις αποστάσεις που φέρεται να κρατά η γαλλίδα πολιτικός.

«Οι πολιτικές ισορροπίες στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο και η ανοιχτά διφορούμενη στάση της Χρυσής Αυγής κάνουν μια συμμαχία να φαίνεται πιθανή», σημειώνεται στο επίμαχο άρθρο. Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, η Λεπέν θέλει να δημιουργήσει μια νέα ακροδεξία ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο μετά τις εκλογές. «Για να το κάνει αυτό, χρειάζεται τουλάχιστον 25 βουλευτές από 7 κράτη, κάτι που αφήνει το Εθνικό Μέτωπο να αναζητά συμμάχους ώστε να ικανοποιήσει τους όρους».

Ωστόσο, η Μαρί Λεπέν μόλις το Σάββατο, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται κάθε φλερτ με τη Χρυσή Αυγή.

Με την ανακοίνωση αρνείται τη μετεκλογική συνεργασία μεταξύ του κόμματός της και της Χρυσής Αυγής σαν μια είδηση «ψευδής και συκοφαντική» και τονίζει ότι κάθε συμφωνία με τη Χρυσή Αυγή έχει «αποκλειστεί».

Έτσι, το ερώτημα για τυχόν συνεργασίες της Χρυσής Αυγής, τη στιγμή μάλιστα που φαίνεται πως εκλέγει 3 ευρωβουλευτές, παραμένει ανοιχτό.