«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει» τόνισε ο [πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για την κατάσταση στη χώρα με την πανδημία του κορονοϊού και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Μια φράση του πρωθυπουργού που προκάλεσε το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ.

«Φαντάζομαι επειδή ζητάτε και συχνά την παραίτηση υπουργών… της κ. Κεραμέως ζητήσατε την παραίτηση επειδή έπεσε ο σέρβερ στο Λονδίνο. Και θέλετε να πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνετε αξιόπιστη αντιπολίτευση», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

Φαντάζομαι ότι σε λίγο, δεν θα σας πάρει πολύ καιρό, να ζητήσετε να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Φαντάζομαι είναι το επόμενο το οποίο θα ακούσουμε από τα στόματά σας».

«Κοιτάξτε: παντού στον κόσμο δεν έχει ανασταλεί ο πολιτικός διάλογος και η πολιτική κριτική. Παντού όμως υπάρχει η ανάγκη ο διάλογος αυτός να συνοδεύεται από δημιουργικές και ουσιαστικές προτάσεις», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.