«Πολύ σημαντικό» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Καμίνης, το γεγονός ότι η παράταξή του μπόρεσε να κρατηθεί στην πρώτη θέση «σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 984, ανέφερε πως θα προσπαθήσει να κρατήσει έξω από το κλίμα πόλωσης τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα να τις μπλέξουμε στο γενικό πρόβλημα της χώρας», σημείωσε.

Αναφορικά με την πρόταση του συνυποψήφιού του στον β’ γύρο των εκλογών, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, για διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ τους, σημείωσε πως θα απαντήσει μόλις δει συγκεκριμένα την πρόταση.

Μάλιστα διερωτήθηκε τι θα απαντήσει ο κ. Σακελλαρίδης, για προγράμματα κοινωνικής πολιτικής του δήμου τα οποία γίνονται με χορηγίες ιδιωτών και με τα οποία η παράταξή του έχει διαφωνήσει.

Ο κ. Καμίνης σχολίασε και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο δήμο της Αθήνας, σημειώνοντας πως αποτελούν «τροπή δυσάρεστη αλλά όχι απρόσμενη». Πρόσθεσε ότι οι ευθύνες δεν είναι μόνο κυβερνητικές αλλά γενικότερα του πολιτικού συστήματος, ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ που «δεν μπόρεσε να εγκολπωθεί αυτή τη δυσαρέσκεια».

Για την επίσκεψη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο εκλογικό του περίπτερο και τη χειραψία των δυο συνυποψηφίων, ανέφερε πως η συνάντησή τους «ήταν σχεδόν αναπόφευκτη» καθώς τα δυο εκλογικά κέντρα «ήταν το ένα απέναντι από το άλλο» στην πλατεία Συντάγματος. «Ήρθε και αναγνώρισε τη νίκη μας. Του είπα ότι προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία στο δημοτικό συμβούλιο».