Προβάδισμα είχε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, έναντι των Ανδρέα Κατσανιώτη που είναι δεύτερος και Βασίλη Χατζηλάμπρου, που είναι τρίτος. Ωστόσο, οι δύο τελευταίοι ανέμεναν ακόμα μεγαλύτερη ενσωμάτωση εκλογικών τμημάτων, για να έχουν την πλέον ξεκάθαρη εικόνα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «η Περιφέρεια και η χώρα γενικότερα χρειάζονται επειγόντως ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής αλληλεγγύης» και όπως πρόσθεσε «ένα τέτοιο σχέδιο έχει η παράταξή μας και το έχει καταθέσει.» Σε αυτό το σημείο ο Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι «πάνω σε αυτό το σχέδιο θα καλέσουμε τους πολίτες να μας στηρίξουν και να μας δώσουν την εμπιστοσύνη τους».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου σε δηλώσεις που έκανε, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οριακά παίζεται αν θα είμαστε στον δεύτερο γύρο», αλλά όπως πρόσθεσε, «σε κάθε περίπτωση κάναμε ένα πολύ ωραίο αγώνα και συγκινήσαμε δυνάμεις πολιτών που ήρθαν κοντά μας». Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου κατέληξε λέγοντας, πως «το σχέδιο μας είναι ότι από αύριο το πρωί έχουμε ξανά αγώνα, είτε είμαστε στον δεύτερο γύρο, είτε όχι.»