Στον Αλέξη Τσίπρα είναι αφιερωμένο εκτενές άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, στον απόηχο του debate, στο οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.

Η εφημερίδα στο άρθρο της αναφέρεται μεταξύ άλλων στη θέρμη με την οποία ο κόσμος υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα στους διάφορους σταθμούς της περιοδείας του.

«Η σκηνή λαμβάνει χώρα στις αρχές Απριλίου, στο Παλέρμο της Ιταλίας. Ένα πυκνό πλήθος σπεύδει να αγγίξει το «σύντροφο Αλέξη», να του πει δύο ενθαρρυντικές κουβέντες ή να τον αγκαλιάσει. Η ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αν και εμφανώς κουρασμένος από την εβδομάδα της ευρωπαϊκής περιοδείας, είναι έτοιμος να μοιράσει χαμόγελα και χειραψίες, αντιμετωπίζοντας την ίδια θέρμη σε όλα τα ευρωπαϊκά του ταξίδια», αναφέρει η Le Monde.

«“Είναι έτσι σε κάθε πόλη που πάμε. Με υποδέχονται ως αστέρα ποδοσφαίρου», λέει ο ίδιος. Σε αυτή τη δίνη, στην οποία ο Α. Τσίπρας μπήκε από τότε που το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αποφάσισε να τον χρήσει υποψήφιό του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…» επισημαίνει στο άρθρο της η γαλλική εφημερίδα.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στην αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Α. Τσίπρα στο εσωτερικό του κόμματός του, αλλά προσθέτει ότι οι ρητορικές ικανότητές του και η ικανότητά του να «κλειδώνει» τις αντιθέσεις τον καθιστούν την πολιτική προσωπικότητα του κόμματος.

«Η πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να δείξει σήμερα ότι είναι “έτοιμος να αναλάβει την εξουσία”, όπως λέει. Και πάνω απ ‘όλα να βρει με ποιον μπορεί να κυβερνήσει – εντός και εκτός του κόμματός του – για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική που υπόσχεται μια άλλη στην Ελλάδα και την Ευρώπη», καταλήγει η Le Monde.