«Δεν με εκπλήσσει η στροφή του Άρη Σπηλιωτόπουλου σε “ακροδεξιά ατζέντα” αλλά δεν με απασχολεί και ο κ. Σπηλιωτοπουλος. Αισθάνομαι ότι ήδη βρίσκομαι μπροστά στην προτίμηση των Αθηναίων», τόνισε σήμερα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε: «Παίρνω πάρα πολλούς ψήφους από δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους που είχαν αποφασίσει επειδή είναι αυτοδιοικητικές εκλογές να πάνε σε ακραία έκφραση, πλέον βρίσκουν άλλοθι και σταματούν σε μένα. Μου το λένε κάθε μέρα και περισσότεροι. Δεν είναι ακροδεξιοί. Είναι δυσαρεστημένοι νεοδημοκράτες. Μου λένε αφού δεν σε θέλουν αυτοί, εννοώντας την ηγετική ομάδα στη ΝΔ, εμείς θα στείλουμε το μήνυμα της δυσαρέσκειάς μας μέσω εσού».

Ο κ. Κακλαμάνης πάντως εξαπέλυσε επίθεση στον Γιώργο Καμίνη λέγοντας ότι υπήρξε «κάκιστος δήμαρχος». «Για παράδειγμα θα σας πω το εξής: Από την ανατίναξη του κτηρίου του ΝΑΤ στην Ομόνοια πέρασαν 3,5 χρόνια και ο κ. Καμίνης δεν μπόρεσε να ρίξει πέντε φορτηγά χώμα, να φυτέψει τα δέντρα, να βάλει τα φώτα και να μπει μια μαρμάρινη πλάκα που να λέει “πλατεία Αλέξη Μινωτή και Κατίνας Παξινού”, γιατί επειδή δεν είχαν τιμηθεί αυτοί οι δύο άνθρωποι να δώσουμε αυτό το όνομα».

Τέλος, κάλεσε τους Αθηναίους να μην πάνε σε ακραίες επιλογές. «Απευθύνομαι στις Αθηναίες και τους Αθηναίους και τους λέω: Αν θέλετε να στείλετε το όποιο μήνυμα έχετε μέσα σας, είτε οργής είτε στενοχώριας είτε παραπόνου, μην πάτε σε ακραίες επιλογές. Έχετε μπροστά σας τον άνθρωπο, μέσω του οποίου μπορείτε να στείλετε το μήνυμα της διαφοροποίησής σας. Ψηφίστε λοιπόν τον Νικήτα», είπε. Και τόνισε: «Σε όλη την προεκλογική περίοδο προσπάθησα να έχω χαμηλούς τόνους, να μιλήσω για τα πεπραγμένα μου, που δεν είχα μιλήσει την προηγούμενη φορά θεωρώντας αυτονόητο, ότι αν κάνεις κάτι ο κόσμος το ξέρει. Αυτή την Κυριακή οι Αθηναίοι ψηφίζουν για δήμαρχο και φαντάζομαι ότι θα θέλουν πρώτα ο δήμαρχος να έχει εμπειρία. Αντικειμενικά έχω τη μεγαλύτερη απ’ όλους. Έχω γνώση των θεμάτων, επειδή δεν είμαι αλαζών εκ χαρακτήρος ξέρω ποια λάθη έκανα. Δεν υπόσχομαι ότι αν εκλεγώ δήμαρχος δεν θα κάνω κανένα λάθος. Υπόσχομαι όμως, ότι θα κάνω λιγότερα και δεν θα επαναλάβω τα ίδια».