Κριτική στον νυν δήμαρχος Αθηνών Γιώργο Καμίνη για την οικονομική του πολιτική άσκησε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημειώνοντας πως «το κόστος της εξυγίανσης του κ. Καμίνη είναι η διάλυση των υπηρεσιών του δήμου και η απόλυση των συμβασιούχων ή να μην έχουμε λάμπες και άσφαλτο για να κλείσουμε τις λακκούβες».

Όπως ανέφερε, μιλώντας την Τετάρτη στο Βήμα FM, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει και στην ουσία ο κ. Καμίνης τα άφησε την τελευταία στιγμή και μπήκε στη λογική του δημάρχου που κόβει κορδέλες.

«Είναι άδειες οι αποθήκες του δήμου από λαμπτήρες. Σήμερα, και αυτό είναι κάτι που ο κ. Καμίνης πρέπει να απαντήσει, είναι το γεγονός ότι ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η οικονομική στενότητα – και μου λέτε για μνημόνιο-αντιμνημόνιο, αλλά τι να κάνουμε, όταν ο δήμος χρωστάει 23 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και δεν γίνονται διαγωνισμοί και δεν έρχονται οι εταιρείες σε προσφορές για λαμπτήρες», σημείωσε ο κ. Σακλλαρίδης και πρόσθεσε:

«Όταν μιλάμε για οικονομική εξυγίανση, δεν μπορούμε να μιλάμε για τέτοιου τύπου θέματα, όταν το κόστος της εξυγίανσης του κ. Καμίνη είναι η διάλυση των υπηρεσιών του δήμου και η απόλυση των συμβασιούχων ή να μην έχουμε λάμπες και άσφαλτο για να κλείσουμε τις λακκούβες. Διότι αυτή είναι η κατάσταση του δήμου σήμερα».

Δήλωσε παράλληλα δυσαρεστημένος και από το κοινωνικό έργο του κ. Καμίνη, σημειώνοντας πως δεν προκύπτει από πουθενά «αυτό που λέει (ότι σιτίζονται από το δήμο) 20.000 άτομα. Είναι ένα φουσκωμένο νούμερο, που δεν προκύπτει από τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης.

Χαρακτήρισε επίσης εσφαλμένη την άποψη του δημάρχου «ότι δεν έχει χρήματα». «Τα χρήματα είναι ζήτημα προτεραιοτήτων και δεν μπορείς να λες ότι την περίοδο που δεν έχεις λεφτά να υπογράφεις σύμβαση για τη συντήρηση των οχημάτων και των απορριμματοφόρων, ύψους 23,6 εκατ. ευρώ και να είναι μάλιστα και μια σύμβαση, της οποίας η προκήρυξη απέκλειε οποιονδήποτε άλλον και ήλθε, σε διεθνή διαγωνισμό, μόνο μια εταιρεία. Με συγχωρείτε, αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει και στην ουσία ο κ. Καμίνης τα άφησε την τελευταία στιγμή και μπήκε στη λογική του δημάρχου που κόβει κορδέλες», κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του παρεμπορίου, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε πως πρότασή του, «που ήταν και του κ. Καμίνη το 2010- είναι να σπάσει ο κρίκος των ανθρώπων που εξασκούν αυτήν την παράνομη δραστηριότητα με το παραεμπόριο. Το να δημιουργηθούν στην Αθήνα υπαίθριες πολυεθνικές αγορές οριοθετημένες, οι οποίες να δίνουν τη δυνατότητα σε μετανάστες που καταφεύγουν στο παραεμπόριο και πουλάνε τα προϊόντα τους για να ζήσουν, δεν είναι λύση. Είναι ζήτημα της Πολιτείας και δεν μπορούμε να μπούμε σε ζητήματα νομιμότητας».