Στο επίμαχο θέμα της αφισοκόλλησης αναφέρεται η υποψήφια περιφερειάρχης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο συνδυασμός της προσέφυγε στις λεγόμενες παραδοσιακές μεθόδους προεκλογικού αγώνα.

Όπως επισημαίνεται σε άτυπη ενημέρωση της Ρένας Δούρου, πρόκειται για χαρτόνι, όχι για αφίσα με κόλλα, ενώ δεν πρόκειται για «εκστρατεία τεράστιου κόστους, τεραστίων διαστάσεων, όπως μας έχουν συνηθίσει τόσες δεκαετίες τα δύο κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που με χρήματα δανεικά και αγύριστα, έκαναν εκστρατείες που κάλυπταν «τα πάντα όλα» στις μεγάλες πόλεις.»

«Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στις λεγόμενες παραδοσιακές μεθόδους προεκλογικού αγώνα δηλαδή αφίσες, τρικάκια, μοιράσματα φυλλαδίων και άλλων υλικών, για 2 βασικούς λόγους.

Πρώτον, για να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής που έχουν επιβάλλει στη «Δύναμη Ζωής» τα μεγάλα κανάλια, που εδώ και δύο μήνες έχουν επιβάλλει «σιγή ασυρμάτου» σε ό,τι δραστηριότητα προέρχεται από τον συνδυασμό.
Δεύτερον θέλουμε να υπάρχει στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές κλίμα εκλογών, κλίμα που να υπογραμμίζει την κρισιμότητα της επικείμενης αναμέτρησης και όχι η εικόνα μιας αδιάφορης διεκπεραιωτικής διαδικασίας», επισημαίνεται.

Η Ρένα Δούρου απαντά «σε όσους όψιμα ενδιαφέρονται για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος: η “Δύναμη Ζωής” δεν έχει ανάγκη να δίνει διαπιστευτήρια οικολογικής ευαισθησίας σε όσους αποδεδειγμένα, με αποφάσεις και έργα, καταστρέφουν το περιβάλλον, τσιμεντοποιούν την Αττική, και αφήνουν να υπάρχει ο εφιάλτης της Φυλής, επιτρέπουν το σκάνδαλο στον ΧΥΤΑ Γραμματικού, αφήνουν να δημιουργηθούν αβίωτες συνθήκες σαν αυτές που ζήσαμε τον περασμένο χειμώνα με τα απίστευτα ποσοστά αιθαλομίχλης. Αυτός είναι ο δικός τους “σεβασμός προς το περιβάλλον, και σε αυτά τα θέματα διαπιστώνουμε ότι οι επικριτές μας είναι “ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στα λάχανα».

Παράλληλα σημειώνεται ότι «πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, η περιβαλλοντική ρύπανση και το χάρτινο ανακυκλώσιμο προεκλογικό υλικό, τα οποία ηθελημένα ή όχι συγχέονται».

«Η όποια ενόχληση ή αισθητικό πρόβλημα προκύπτει από τη χρήση του προεκλογικού υλικού περιορίζεται αυστηρά στο διάστημα των 2-3 εβδομάδων της προεκλογικής περιόδου. Δεν πρόκειται δηλαδή να δημιουργήσει μόνιμη ζημιά σαν αυτή που δημιουργούν οι περιβαλλοντοκτόνες πολιτικές της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας και της μνημονιακής κυβέρνησης, στους πολίτες και το περιβάλλον. Και φυσικά δεσμευόμαστε, την επαύριο των εκλογών, να αποκαταστήσουμε την όποια ενόχληση έχει προκύψει από τη χρήση του
προεκλογικού μας υλικού», καταλήγει η Ρένα Δούρου.