«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξαναγράψει την ιστορία με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Επέλεξε την ημέρα της καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος για να επαναφέρει τη διχαστική και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων» δηλώνει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6.

Παράλληλα στράφηκε κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται να ξεχαστεί η ρητορική του, μία ρητορική που ήταν στο κλίμα της ακροδεξιάς», ενώ τον κατηγόρησε ότι αρχικά δεν ήθελε να προωθήσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και πως απειλούσε το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. με την οποία συγκυβερνούσε, ότι «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…», φράση την οποία η κ. Γεροβασίλη την ερμήνευσε ως κλείσιμο του ματιού τότε στην Χρυσή Αυγή.

Αμφισβήτησε δε τον ισχυρισμό ότι η Χρυσή Αυγή διώχθηκε επί Σαμαρά και φυλακίστηκε επί Μητσοτάκη, λέγοντας ότι πρόκειται για ανιστόρητη προσέγγιση και για «ψυχολογική παγίδα».

Ακολούθως η έμπειρη πολιτικός σημείωσε ότι «η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή ενεργοποιεί αντανακλαστικά, καθώς η Αριστερά έδωσε μάχες εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που μέσω του αείμνηστου Μανώλη Γλέζου είχε παραδώσει στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Νίκος Δένδια 32 υποθέσεις με εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας τη δίωξή της».