Οι χώροι στους οποίους θα στηθούν τα προεκλογικά περίπτερα των πολιτικών κομμάτων και συνδυασμών κατά την προεκλογική περίοδο, εν όψει ευρωπαϊκών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αποφασίστηκαν σήμερα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Στην πλατεία Συντάγματος και στην κορυφή του πεζόδρομου της Ερμού θα στήσει τα εκλογικά της περίπτερα η Νέα Δημοκρατία, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ, σαν αξιωματική αντιπολίτευση δόθηκε χώρος στην Κοραή και Πανεπιστημίου. Η Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη (ΠΑΣΟΚ) θα έχει τα κεντρικά της περίπτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στον Πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, το ΚΚΕ στην πλατεία Ομονοίας, η Χρυσή Αυγή στη Λ.Κανελλοπούλου και Μεσογείων και η Δημοκρατική Αριστερά, στην Κοραή.

Το αρχηγείο των Οικολόγων Πρασίνων θα στηθεί στην κατάληξη της Ερμού στο Θησείο και του ΛΑΟΣ στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Σταδίου.

Επιπλέον, με την ίδια απόφαση, ορίστηκε σε ποιους χώρους θα τοποθετηθούν τα κεντρικά εκλογικά περίπτερα των υποψήφιων για τη δημαρχία της Αθήνας και την περιφέρεια της Αττικής καθώς και τα σημεία τα οποία θα παραχωρηθούν για τα διαφημιστικά μέσα προβολής των κομμάτων.

Δείτε τα σημεία χωροθέτησης όλων των κομμάτων και συνδυασμών ΕΔΩ.