Ανακατατάξεις αναμένονται προσεχώς στη σύνθεση του Κοινοβουλίου καθώς όπως όλα δείχνουν ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής θα επιστρέψει στα έδρανα της Ολομέλειας, μετά από έναν χρόνο και τρεις μήνες μετά την προσφυγή του στο εκλογοδικείο το οποίο και τον δικαιώνει.

Θυμίζουμε ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας τέσσερις βουλευτές. Οι τρεις πρώτοι εξελέγησαν καθαρά και με διαφορά ως προς τον αριθμό ψήφων ο ένας απ’ τον άλλον. Πρώτος ο Γιάννης Δραγασάκης, δεύτερος ο Δημήτρης Βίτσας και τρίτη η Χαρά Καφαντάρη.

Στην τέταρτη και τελευταία εκλόγιμη θέση όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έλαβε 13.912 ψήφους έναντι 13.905 του κ. Κουρουμπλή. Η έδρα κρίθηκε δηλαδή σε επτά μόλις ψήφους.

Ο κ. Κουρουμπλής προσέφυγε αμέσως στο Εκλογοδικείο υποστηρίζοντας ότι δεν προσμετρήθηκαν κάποια ψηφοδέλτιά του, ζητώντας επανακαταμέτρηση. Η εξέταση της υπόθεσης θα γινόταν αρχές του έτους αλλά καθυστέρησε λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού.

Τώρα όμως μετά και την επανακαταμέτρηση το εκλογοδικείο δικαιώνει τον κ. Κουρουμπλή ο οποίος φέρεται κατατάσσεται τελικά τέταρτος και να παίρνει την έδρα με διαφορά περίπου 200 ψήφων από τον κ. Παπαχριστόπουλο. Η υπόθεση θα τελεσιδικήσει σε περίπου δύο μήνες και όταν συμβεί αυτό θα πραγματοποιηθεί και η αντικατάσταση των προσώπων στο Κοινοβούλιο.