«Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε μια διαφορετική, περισσότερο ανθρώπινη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «ένα ενδεχόμενο νέο lockdown θα μας στοιχίσει μια με δύο μονάδες ύφεσης» και ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος από οικονομικής πλευράς «αλλά θα υπάρξει βοήθεια από την κυβέρνηση και κυρίως στους ανθρώπους που δούλευαν στον τουρισμό. Ελπίζω να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν κανονικά, να έχει ξεπεραστεί η πανδημία και αφού βελτιωθεί η κατάσταση… έχουμε μπροστά μας μετά χρόνια για να απολαύσουμε τα μπιτσόμπαρα».

Το μέλος της κυβέρνησης δηλώνει επίσης ότι παλαιότερα τον ελεύθερο χρόνο του έτρεχε, διανύοντας μάλιστα το ένα χιλιόμετρο σε 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Ερωτηθείς τέλος για τα της οικονομίας γενικότερα, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι «η οικονομία είναι οι ικανότητες των ανθρώπων να παράγουν πλούτο. Δανειζόμαστε σήμερα με τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία μας αλλά ο δανεισμός δεν είναι οικονομία, είναι μια ευκαιρία, ένας αναπνευστήρας που έχεις. Η οικονομία από την άλλη πλευρά, είναι το πόσο καλά μπορείς να κολυμπάς».

OPEN (05.10.2020)

Συνέντευξη στην εκπομπή Ωρα Ελλάδος και στη δημοσιογράφο Μ. Γεωργαντή για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και την ανάκαμψη του 2021. #economy

Posted by Theodoros Skylakakis on Monday, October 5, 2020