Με τη συζήτηση επί της Αρχής ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με την απόφαση οργάνωσης της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Διοίκησης Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης, αύριο, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της ακρόασης φορέων και στη μία το απόγευμα η επί των άρθρων συζήτηση.

Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, η τέταρτη συνεδρίαση της επιτροπής, ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 6 Οκτωβρίου.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται από την Διάσκεψη των Προέδρων να προγραμματιστεί να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Οι φορείς, που αποφασίσθηκε να κληθούν αύριο το πρωί στην Επιτροπή για ακρόαση είναι οι: ΚΕΔΕ, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Ομοσπονδία Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου , η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος και το Σωματείο Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» του νομού Αττικής.

Αυτή την ώρα οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές των κομμάτων τοποθετούνται στην επιτροπή επί της Αρχής του σχεδίου νόμου.