Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε στα μέλη της κυβέρνησης κατά το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το τελευταίο διάστημα με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού και ιδίως για τις μάσκες στα σχολεία έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα… αλληλοκαρφωμάτων και όχι ιδιαίτερη συλλογική διάθεση.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε» είπε ο κ.Μητσοτάκης στους υπουργούς.

«Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε Υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους Υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα» πρόσθεσε.

Και τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας».