Το ΚΚΕ αναφερόμενο στα σενάρια σχετικά με μια πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δε θα σημάνει ελάφρυνση για το λαό, ούτε ανακοπή της αντιλαϊκής πορείας, αλλά συνέχιση των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων, δηλαδή των βάρβαρων μέτρων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν:

Πρώτον, ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν αφορά μόνο το χρέος, αλλά συνιστά υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ προς όφελος του κεφαλαίου, με διαρκή έλεγχο – εποπτεία.

Δεύτερον, ότι η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο μείωσης του χρέους – με ελάφρυνση ή κούρεμα – είναι παραπλανητική για το λαό, αφού και οι δύο αναγνωρίζουν ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει για το χρέος και πάνω από όλα αποδέχονται τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Τρίτον, μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός, που μπορεί να επιτευχθεί, αν ο ίδιος σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.