Τη θέση ότι «το ακριβό ευρώ είναι θανατηφόρο» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Το ζητούμενο δεν είναι οι επιγραφές και οι ετικέτες αλλά ποια πολιτική πρέπει να επικρατήσει. Και αυτή η πολιτική είναι παντελώς αρνητική. Και δεν βλέπω εναλλακτική πολιτική. Διαπιστώνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ακολούθημα της κυβερνητικής πολιτικής, αν δεχτώ κάποια πράγματα που είπε ο κ. Δραγασάκης. Το ακριβό ευρώ είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει. Ουδείς, δε, λέει τι θα γίνει με το χρέος» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον REAL FM και πρόσθεσε:

«Το ακριβό ευρώ είναι θανατηφόρο. Αν δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τα πράγματα εμείς με τους άλλους του Νότου, να γίνει ισοτιμία ένα προς ένα με το δολάριο, δεν έχουμε καμία ελπίδα».

«Από εκεί και πέρα», σημείωσε, «υπάρχει μια σειρά από σκέψεις και προτάσεις για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει Και το πρώτο πράγμα που η χώρα πρέπει να έχει είναι νομισματική πολιτική την οποία έχουμε απολέσει. Για να έχεις νομισματική πολιτική, μπορεί να γίνει πρώτον με επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα και δεύτερον με εναλλακτικές πολιτικές, σαν και αυτήν που υιοθετήσει το Ινστιτούτο Λεβί και είναι μια πρόταση δική μας, να υπάρξει ένα εσωτερικό νόμισμα, που θα είναι το ομόλογο για μια περίοδο συγκεκριμένη, 5-6 ετών».

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε, επίσης, ό τι θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. «Θα είμαστε παρόντες στις ευρωεκλογές. Θα είμαι και εγώ υποψήφιος. Έχουμε μια καλή παράδοση. Από το 2004 έχουμε μια πράγματι δυνατή παρέμβαση στο ευρωκοινοβούλιο. Είμαστε το κόμμα πρωταθλητής στις παρεμβάσεις», τόνισε.