Θα ληφθούν υπόψη όλες οι παρατηρήσεις και θα ακουστούν όλες οι απόψεις, όμως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές που θα οδηγήσουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά.

Αυτό ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου της συμφωνίας με την τρόικα την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, «υπάρχει μια διακηρυγμένη πολιτική από την κυβέρνηση για το συμφέρον των πολλών» και πρόσθεσε ότι καθήκον της κυβέρνησης είναι να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που «έπρεπε να είχαν υιοθετηθεί εδώ και χρόνια, ανεξαρτήτως του ΟΟΣΑ ή της τρόικας».

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις και τα νομοθετημένα καρτέλ που εξασφαλίζουν κέρδη με αθέμιτο τρόπο σε υπερπροστατευμένες ομάδες», συμπλήρωσε.

Για το γάλα ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με το «φόβο του καινούργιου», αλλά οι αλλαγές θα επιτρέψουν στον καταναλωτή να έχει φθηνότερο γάλα. Επανέλαβε πως η χώρα μας έχει ένα από τα υψηλότερα κόστη για τον παραγωγό και τον καταναλωτή στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακειών, ο υπουργός Ανάπτυξης αποσαφήνισε πως δεν αίρονται τα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση φαρμακείων, ενώ παραμένει η ρύθμιση να είναι ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου φαρμακοποιός, ενώ αίρονται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων. Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως αναμένει την τελική πρόταση του υπουργείου Υγείας αφήνοντας ένα περιθώριο διαλόγου.

Όσον αφορά τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο καθεστώς των ταξί, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως πρόκειται για «οριακές παρεμβάσεις σε σχέση με τουριστικές υπηρεσίες σε επίπεδο μεταφορών».