Για τη φορολογία, τη Νέα Δημοκρατία, τα σενάρια μετακόμισής της στις Βρυξέλλες, το Δήμο Αθηναίων και την οικονομία μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο κ. Στουρνάρας είναι ο μόνος που δεν πιστεύει ότι υπάρχει υπερφορολόγηση. «Μια χώρα που έχει πλεόνασμα 2,9 δις, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε σοβαρά να μπει πλέον στην κουβέντα της φορολογίας. Νομίζω ότι όλοι έχουμε συμφωνήσει αυτή τη στιγμή ότι ο Έλληνας υπερφορολογείται. Ο κ. Στουρνάρας είναι μόνος σ’ αυτήν την αντίληψη», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

«Το θέμα της υπερφορολόγησης είναι ένα θέμα που πρέπει να μπει στο τραπέζι, διότι αν θέλουμε ανάπτυξη, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο. Λέμε για επιδόματα στους ενστόλους και τους χαμηλόμισθους, αλλά επί της ουσίας αναπτυξιακό όπλο που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας είναι η μείωση της φορολογίας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στον πολιτικό προσανατολισμό της Ν.Δ., η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Να εγκαταλείψουμε τη μικροκομματική λογική και τη λογική του πελατειακού συστήματος, την οποία όλοι αφορίζουμε, αλλά πρέπει να γίνει και πράξη αυτό και για να γίνει χρειάζονται πολύ συγκεκριμένα πράγματα, αυτή την αλλαγή που χρειάζεται ο κόσμος να την ξεκινήσουμε από τους εαυτούς μας. Εγώ μπορώ να σας πω ότι ως Ντόρα δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πριν από 3-4 χρόνια. Αν δεν αλλάξουμε τους εαυτούς μας, δεν μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζεται το σύστημα».

Για το ενδεχόμενο να προταθεί ως Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι «αν υπάρξει πρόταση και αν έχει κάποιο ενδιαφέρον ή ουσία, θα ήμουν έτοιμη να το συζητήσω», ενώ για το δήμο Αθηναίων και τους κ.κ. Κακλαμάνη και Σπηλιωτόπουλο είπε: «Δεν πρόκειται να πάρω θέση ανάμεσα σε δύο συναδέλφους και προσωπικούς μου φίλους, που με στήριξαν και οι δύο. Τους τιμώ και τους δύο. Δεν πρόκειται να πάρω θέση, αλλά θα ευχόμουν να μην είχαμε βρεθεί στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα».