Το «κατηγορώ» Τσίπρα στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό: Γυρίσαμε στο σημείο μηδέν, τα έκαναν όλα λάθος

Η μακροσκελής ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση Πέτσα με το «θερινό δηλητήριο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:48
04/08/2020
Το «κατηγορώ» Τσίπρα στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό: Γυρίσαμε στο σημείο μηδέν, τα έκαναν όλα λάθος
87
loading

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του κορονοϊού. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «αλλοπρόσαλλη πολιτική» μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ενώ χαρακτηρίζει «προκλητικό» τώρα να επικαλούνται στη Νέα Δημοκρατία την ατομική ευθύνη.

«Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν. Ας σταματήσουν τουλάχιστον να μας κουνάνε και το δάχτυλο», επισημαίνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος αναφέρει επίσης ότι «αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα τη πολιτική σκοπιμότητα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο Facebook αναφέρει:

«Πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, στις 23 Μαρτίου 2020, όταν είχαν ανακοινωθεί 71 νέα κρούσματα, η κυβέρνηση ανακοίνωνε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έκτοτε η ζωή μας άλλαξε.

Όλοι μας ανταποκριθήκαμε σε μια δύσκολη συνθήκη και η χώρα προσωρινά τα κατάφερε. Περιορίσαμε όσο το δυνατόν την εξάπλωση του ιού και προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Και κυρίως, προστατεύσαμε το ΕΣΥ που άντεξε γιατί δεν επιβαρύνθηκε πέραν των ορίων του.

Αυτή τη συλλογική επιτυχία, η κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης προσωπικά, επιχείρησαν με χυδαίο τρόπο να την κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά. "Ευτυχώς που είμαστε εμείς και σας σώσαμε", ήταν τα βασικό μήνυμα που εξέπεμπαν σε κάθε τους εμφάνιση.

Και αμέσως μετά, αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα τη πολιτική σκοπιμότητα.

Με τις πανηγυρικές εμφανίσεις τους και τη βιασύνη του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, έσπευσαν να δημιουργήσουν εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα. Εξέπεμπαν διαρκώς μηνύματα αντιφατικά, που ανέτρεψαν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συλλογικής αναγκαιότητας για τη διατήρηση των μέτρων προστασίας.

Ταυτόχρονα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να μετατρέψουν την επιτυχία σε φιάσκο.

Είχαν τρεις μήνες να σχεδιάσουν το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια, σε μια χώρα που αν είχε, ειδικά φέτος, κάτι επιπλέον να παρουσιάσει, ήταν τα θετικά αποτελέσματα από τη μη εξάπλωση του ιού. Και αντί αυτό να το αξιοποιήσουν, διασφαλίζοντάς το με ειδικά πρωτόκολλα και όρους, άνοιξαν τα πάντα όπως να 'ναι. Χωρίς σχέδιο, χωρίς αποτελεσματικά μέτρα προφύλαξης.

Αντί να επιβάλουν για κάθε τουρίστα που έρχεται από όλες τις πύλες εισόδου, υποχρεωτικά αρνητικό τεστ 72 ωρών, όπως δηλαδή επέβαλαν μόνο στον Προμαχώνα, υιοθέτησαν τελικά διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα από πύλη εισόδου σε πύλη εισόδου.

Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Και ακόμη και σήμερα συνεχίζουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική.

Ενώ προχθές ανακοινώθηκαν 110 κρούσματα, σχεδόν 40 περισσότερα από όσα είχαμε την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown, η κυβέρνηση αυξάνει τη πληρότητα των πλοίων από 65% σε 80% και ανοίγει την κρουαζιέρα.

Ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες αναγκάζονται να συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτέλεσμα της μείωσης των δρομολογίων, ενώ συγχρόνως απειλούνται και με πρόστιμα.

Μετά από όλα αυτά, το να εμφανίζεται με τη σκούρα μάσκα ο αρμόδιος Υφυπουργός, για να κάνει ανακοινώσεις στους τηλεοπτικούς δέκτες, υπογραμμίζοντας ξανά και ξανά την ατομική ευθύνη, είναι τουλάχιστον προκλητικό.

Η επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών είναι τουλάχιστον ανήθικη.

Αυτοί που κατασκεύασαν ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας, αποσκοπώντας στην μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Αυτοί που έπαιξαν με το φόβο των ανθρώπων και προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Αυτοί που σπατάλησαν κατά το δοκούν 20 εκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο ταμείο, σε ΜΜΕ της αρεσκείας τους, για μια άχρηστη επικοινωνιακή εκστρατεία για το μήνυμα "Μένουμε Σπίτι", ενώ το θέμα ήταν πρώτη παγκόσμια είδηση και η παραμονή στο σπίτι υποχρεωτική, το ελάχιστο που έχουν να κάνουν σήμερα είναι να σταματήσουν αμέσως το παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών στους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν.

Ας σταματήσουν τουλάχιστον να μας κουνάνε και το δάχτυλο».

Πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, στις 23 Μαρτίου 2020, όταν είχαν ανακοινωθεί 71 νέα κρούσματα, η κυβέρνηση ανακοίνωνε...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

Η απάντηση Πέτσα και το «θερινό δηλητήριο»

Ο Στέλιος Πέτσας απάντησε στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα μέσω της οποίας κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ρίχνει τα πυρά του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν. Ας σταματήσουν τουλάχιστον να μας κουνάνε και το δάχτυλο. Αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα τη πολιτική σκοπιμότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Πέτσας αρχικά τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος. Άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμός χαρακτηρίζουν την ανάρτησή του».

Στη συνέχεια σημειώνει ότι «ενώ αναγκάζεται να παραδεχθεί την "συλλογική επιτυχία", διαστρεβλώνει μικρόψυχα την πραγματικότητα και σπεκουλάρει πάνω στην ανασφάλεια που δημιουργεί η πρωτοφανής υγειονομική κρίση».

«Όσο και να προσπαθεί, όμως, να τσαλακώσει τη θετική εικόνα της Ελλάδας, αυτή παραμένει πολύ καλύτερη διεθνώς, ακόμη και τώρα που υπάρχει ξανά, παγκοσμίως, έξαρση του κορονοϊού. Το θερινό του δηλητήριο πέφτει στο κενό. Γιατί οι πολίτες έχουν δώσει την απάντηση στο ερώτημα "τι θα γινόταν αν…"» προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και καταλήγει λέγοντας «ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας, ότι η ατομική ευθύνη αφορά και τους επικεφαλής των κομμάτων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

87
σχόλια
 1. avatar Το ότι ο Μητσοτάκης πέτυχε φαίνεται εκ του αποτελέσματος, το ξέρουν άπαντες

  Το ότι ο Τσίπρας τα έκανε και παλι σαλάτα με τις αρλούμπες που λεει, δεν χρειάζεται να το επισημάνει κανείς. Ο Τσίπρας ειναι βαριά υπόλογος για την καταστροφή της περιόδου απο το 2015, οπότε δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Ας περιμένει στην γωνία τα Ειδικά Δικαστήρια που έρχονται για όλα τα εγκλήματα που έκανε ο Συριζα. Η αριστερή προπαγάνδα δεν περνάει πιά, ο λαός ξύπνησε. Οτι κι αν λέει ο λαός τα πετάει στα σκουπίδια.

 2. avatar όταν…

  όταν απειλείται η υγεία του κόσμου, δεν εγκωμιάζονται οι κυβερνώντες και λοιδορούνται
  οι αντιπολιτευόμενοι

 3. avatar Το ότι τα έκαναν στη πορεία σαλάτα φαίνεται εκ του αποτελέσματος …

  Δεν χρειάζεται ο Τσίπρας να το επισημάνει.

 4. avatar θορπ.

  Ο τελευταίος Ναιναικος να κλείσει την πόρτα το μαγαζί φαληρισε λογο ανικανότητας του προσωπικού , ο διορισμένος πρόεδρος σαλταρισε και είναι στα πρόθυρα ανίατης τρέλας ζητείται επείγοντος ζουρλομανδύα !

  1. avatar @@@@@@@@

   Ετοιμάζουν ξεχωριστή πτέρυγα στο Δαφνί για τον Τσίπρα και τους παλαβούς συριζαίους !

 5. avatar MORFEAS*

  ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ...................................... Ο ΑΣΧΕΤΟΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

 6. avatar @Τσίπρα

  Ξέρει πολύ καλά το σημείο μηδέν. Είναι και ο ίδιος μηδενικό.

 7. avatar Καλογρεζα

  ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΣΕΝΑ. [...]
  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕ [...]
  Με τετοιες[...]που λες, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΟ 3%..
  Αντε μαναρι να σε δω σε καποιο φαναρι να καθαριζεις παπριζ.....
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 8. avatar Οι 360 μοίρες , η Λέσβος και η Μυτιλήνη,οι κολοτούμπες, οι αυταπάτες ,τα σκισμένα μνημόνια,

  θα σε στοιχειώνουν για πάντα,καλύτερα να μη μιλάς.

 9. avatar θες να γελασεις????

  διαβασε πρωτοσελιδο χ αυγης........και ντοκας......δε κυκλοφορει φυλλο.........απορω ποιος τις χρηματοδοτει??σισισι.....

 10. avatar ΑΠΑ

  Αλέξη σωτήρα μας που είσαι ????αυτός ο σύμβουλος ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ο απόφοιτος γκαράζ που είναι να μας δώσει επιστημονικές οδηγίες ??

  1. avatar παλαιμαχος

   Αποφοιτος γκαραζ? χαχαχαχα...Που το βρηκες ρε αθεοφοβε.....ΞΕΡΑΘΗΚΑ!

 11. avatar καλυτερα να μη μιλας…..

  τα εκανες μανταρα......τραβα εδα το δρομο σου...δε δινομε πενταρα......

 12. avatar ΠΟΣΟ ΒΛΑΞ!!!!

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΟΝ!!!! ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ..... ΛΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ .... ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ...ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΡΓΟΥΣΑΝ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ???? ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .... ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ .... ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ??? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ !!!! ΑΠΛΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ !!! ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ...ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΕΛΟΣ !!!!

 13. avatar Μπαλντας

  Αντε σπιτι σου ρε αποτυχημενε τυχοδιωκτη

 14. avatar Από γκάφα σε γκάφα

  Βιάστηκαν να χαρούν στην κυβέρνηση των αχρήστων.
  Μετά το lockdown - οικονομική καταστροφή για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αυτοσχεδιάζουν σαν μαθητευόμενοι μάγοι.
  Χωρίς σχέδιο, αφού πρώτα άνοιξαν τις πύλες της χώρας στον κορονοϊό.

 15. avatar Κανέναν δεν μπορεί να κοροϊδεψει πιά ο αποτυχημένος Τσίπρας, μα κανέναν !!!!!!!!!

  Εδω σήμερα έχουμε ανοίξει όλα τα σύνορα και όλα τα αεροδρόμια και όλα τα καταστήματα παντου στην χωρα, ολες τις υπηρεσίες, τα πάντα όλα σε πλήρη λειτουργία και αδιάκοπη κινηση !!!! Και συγκρίνει το σήμερα με την εποχή του lockdown, που ήταν όλα θεόκλειστα !!!! και όλοι μας κλειδαμπαρωμενοι σπίτι !!!! Σαφως ρεεεεεεεε και θα υπάρξει τωρα αύξηση κρουσμάτων, ρεεεεεεεεεεε !!!!! και παιδί Δημοτικου το ξερει αυτό ρεεεεε !!!! μπουμπούνααααα αριστερέ της ρεμούλας [...]!!!! Και ειναι τεραστια επιτυχια του Μητσοτακη που στις ΜΕΘ υπάρχουν σήμερα μόνο 10 ασθενείς κατα μεσο όρο !!!! και όχι 100 ασθενείς που ήταν στις ΜΕΘ την περίοδο του lockdown !!!!! Και η πιό τεραστια επιτυχία του Μητσοτακη ειναι ότι όλη η Ευρώπη (αλλα και η Αμερικη-Ασία-Αυτσραλία) μαστίζεται απο ένα τεραστιο δευτερο κύμα κορωνοΙου και γινεται ο κακός χαμός παγκόσμια, αλλά η Ελλάδα παραμένει συγκριτικά η περισσότερο ασφαλής χωρα !!!! Χίλια μπράβο στο Μητσοτακη και σε όλο το επιτελείο του !!!! Οσο για τον απατεώνα Τσίπρα που διέλυσε την χωρα και μας ζημίωσε με 200 δις και που συνεχώς πετάει ψέματα ακόμα και σήμερα, καλύτερα να παει διακοπές στους πλούσιους φίλους που έχει, με τις καπιταλιστικές θαλαμηγούς, για να συνέλθει απο τα στραπάτσα που τρωει επι ένα χρόνο απο την ΝΔ !!!! Ακουσα ότι ήδη η εφοπλιστίνα φίλη του η Παναγοπούλου πάλι θα του διαθέσει το χλιδάτο γιώτ της, για να ξεκουραστεί ο Τσίπρας, όπως έκανε και μετα την καταστροφή στο Μάτι ο αθεόφοβος !!!! Με λίγο χαβιάρι και πούρα Αβάνας ίσως συνέλθει !!!

  1. avatar αιγαλεωτης

   Εξαιρετικο αρθρο...

 16. avatar 5Zalis

  Πόσο θλιβερός φαίνεται ακόμη και στην αντιπολίτευση;

  Όλο το κείμενο του θα μπορούσε να συνοψιστεί σε \"τα έκαναν όλα λάθος\" αλλά επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια με άλλα λόγια γιατί δεν έχει τι να πει.

  Η μία πρόταση που έριξε (για το αρνητικό τεστ των 72 ωρών για όλους) θα είχε εκμηδενίσει τον τουρισμό και θα είχε ρίξει πείνα στη χώρα.

  Αυτό θα ήθελε όμως για να βγαίνει και να κουνιέται μετά μήπως και πάρει καμία ψήφο. Όπως πάντα τραγικός.

 17. avatar IMEROS

  Μετά από έντονη πάλη με τον εαυτό του,βαθειά σκέψη ,συνομιλία με το πνεύμα του Στάλιν και ανταλλαγή απόψεων με το Κριάρι της Κρήτης (λέγε με Παυλο),ο μέγας Βεζυρης μίλησε.
  Και τι είπε ? Μπουρμπουλήθρες .
  Το παιδι ΔΕΝ κάνει.
  Εινα ελάχιστος και θα ξαναγυρίσει εκεί που άρχισε. Στο απόλυτο μηδέν.
  Άντε και πολύ ασχοληθήκαμε μαζί του.

 18. avatar Αλέκο,

  αν δεν το θυμάσαι, στους δικούς σου πρώτους 6 μήνες (που τα έκανες όλα σωστά...) δυστυχώς δε μας ξαναγύρισες στο σημείο μηδέν αλλά μας πήγες στο σημείο \"μείον 100 δις\"...

 19. avatar giorgo

  βρε Αλεξακη η Ελλαδα παραμενει με 20 νεκρους ανα εκατομυριο μια απο τις χωρες με τον μικροτερο αριθμο νεκρων αναλογικα. Εσυ μπορεις να λες οτι ολα εγιναν λαθος . Με γεια σου με χαρα σου , εσυ μοιαζεις ολο και ποιο γελοιος καθε φορα που ανοιγεις το στομα σου.

 20. avatar Υπεράνω

  Αλεξη κανε πρωτα αυτοκριτικη για τα δικα σου ολεθρια λαθη [Β.Μακεδονια -Ματι - το οχι που εκανες ναι στο δημοψηφισμα -τις πολλες κ@λοτουμπες κλπ.] και μετα γινε ειδικος και για τον κορονοιο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει