Ώρα ανασχηματισμού έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «κλείδωσε» τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει στο κυβερνητικό σχήμα και το μόνο που απομένει τώρα είναι να αρχίσει ο κύκλος των τηλεφωνημάτων στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τους θώκους.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν το πολύ μέχρι αύριο το μεσημέρι, μετά την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό της πλατφόρμας για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού και δεν θα είναι σαρωτικές.

Οι περισσότερες θα σχετίζονται με τον τρόπο αξιοποίησης του πακτωλού των 72 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα εισρεύσουν τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία όπως τόνισε και ο κ. Μητσοτάκης προ ημερών στη Βουλή, θα αποτελέσουν «το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτό άπαντες συνομολογούν ότι θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του Θεόδωρου Σκυλακάκη που μέχρι σήμερα είναι υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική – το πιθανότερο είναι να αναλάβει χρέη αναπληρωτή υπουργού.

Αναβαθμισμένος θα είναι επίσης και ο ρόλος του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, ενώ θυμίζουμε ότι έχει χηρεύσει η θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος μετά την παραίτηση του κ. Γεράσιμου Θωμά ο οποίος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς επίσης και του υφυπουργού Δικαιοσύνης μετά την παραίτηση του κ. Δημήτριου Κράνη – αν και για την τελευταία δεν είναι σίγουρο ότι θα καλυφθεί από άλλο πρόσωπο ή θα αναλάβει τις αρμοδιότητές του ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Σε έναν ακόμη τομέα εκτός από τον οικονομικό που ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει βαρύτητα είναι αναμφισβήτητα σε αυτόν της υγείας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο εκεί θα πρέπει να αναμένουμε τις τυχόν αλλαγές που θα επέλθουν.

Οι γνωρίζοντες πάντως ομονοούν ότι θα αυξηθούν οι θέσεις των υφυπουργών και όσοι τυχόν τεχνοκράτες υφυπουργοί φύγουν, θα αντικατασταθούν από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου που βρίσκεται για διακοπές στην Νάξο, θα επιστρέψει εντός των επομένων ωρών στην πρωτεύουσα προκειμένου τα νέα κυβερνητικά μέλη να ορκιστούν ενώπιόν της.