Απάντηση στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στη βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έφης Αχτσιόγλου, για το θέμα των αναδρομικών συντάξεων έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Παίρνοντας το λόγο στη Βουλή το μέλος της κυβέρνησης επεσήμανε πως «μιλάτε στον ΣΥΡΙΖΑ για “τρύπα” στα δημόσια έσοδα. Είπε ο αρχηγός σας, ο κ. Τσίπρας, ότι θα έχουμε 12% ύφεση και ταυτόχρονα θεωρείτε ότι το να δώσουμε 3,9 δισεκατομμύρια δεν είναι και κανένα θεματάκι, γιατί μας έχουν δώσει απεριόριστη δυνατότητα να ξοδεύουμε.

Ε λοιπόν, δεν έχουμε απεριόριστη δυνατότητα να ξοδεύουμε. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Πρέπει ό,τι ξοδεύουμε να το ξοδεύουμε με δημοσιονομική σύνεση. Αυτήν τη στιγμή η σύνεση περιλαμβάνει όχι μόνο αυτά που μπορούμε να δώσουμε στους συνταξιούχους, αλλά και αυτά που μπορούμε να δώσουμε στους εργαζόμενους. Έρχεστε και μας ζητάτε να δώσουμε πολύ περισσότερα στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα να δώσουμε πολύ περισσότερα στους συνταξιούχους».

Και συνέχισε: «Δεύτερον, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν πιλοτική και αφορούσε αποκλειστικά τις κύριες συντάξεις. Αυτό λέει και το διατακτικό της απόφασης, το οποίο είναι και αυτό που μετράει. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι νομικές σκέψεις, οι οποίες θα κριθούν όταν έλθει η ώρα να κριθούν.

Σε ό,τι αφορά τα περί πραξικοπήματος (που καταλογίζετε), ξέρετε επίσης πολύ καλά ότι η ρύθμιση -το λέει στο εδάφιο 4- δεν καταλαμβάνει τις εκκρεμείς ενώπιον των δικαστηρίων δίκες. Συνεπώς, η ρύθμιση αυτή δεν αφορά καθόλου θέματα που κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αφορά θέματα που δεν κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο με όσα είπε ο κ. Σκυλακάκης εδώ:

Bουλή (29.07.2020)

'Δεν υπάρχει απεριόριστη δυνατότητα να ξοδεύουμε χρήματα, δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, πρέπει να ξοδεύουμε πάντα με δημοσιονομική σύνεση.' Απάντησή μου στη Βουλή σε σχόλιο της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αχτσιόγλου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Posted by Theodoros Skylakakis on Friday, July 31, 2020