«Η έξοδος του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ανακοίνωσε ότι μίλησε πριν από λίγο τηλεφωνικά με τον Κύπριο ομόλογό του ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την κυπριακή Δημοκρατία σε όποιο επίπεδο επιθυμεί.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διαλόγου με την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι δεν έχουμε φτάσει καν στο σημείο να συζητήσουμε τη διαδικασία του διαλόγου με την Τουρκία. Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα θέλει τον διάλογο αλλά όχι επί παντός επιστητού. «Η Ελλάδα είναι πάντα ανοικτή στο να βρει τρόπο σοβαρού διαλόγου με την Τουρκία, αλλά πρέπει η Άγκυρα να απέχει από παραβατικές συμπεριφορές», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να βασιστεί στις καλές σχέσεις του προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο Τραμπ, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν πάντα το μέρος του Διεθνούς Δικαίου. Σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε η Γερμανίδα καγκελάριος στην πρόσφατη κρίση στο Καστελόριζο, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η κ. Μέρκελ έχει ένα πολύ αυξημένο κύρος στην Ε.Ε και ασκεί και την προεδρία της ΕΕ προσθέτοντας ότι έχει και το θεσμικό καθήκον να χειριστεί τα θέματα που αφορούν την ΕΕ.