Με την τουρκική προκλητικότητα να αυξάνεται και υπό τον κίνδυνο να υπάρξουν «νέα Ίμια» στο Καστελόριζο, η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι, στην περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα για γεωτρήσεις μέχρι και τις 2 Αυγούστου, ήδη πλέει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι κανείς δεν βρέθηκε προ εκπλήξεως από την τουρκική Navtex, καθώς «ήταν μέσα στα σενάρια και τις πληροφορίες που είχαμε» και πρόσθεσε ότι το θέμα τώρα είναι να μην υλοποιηθεί.

«Σήμερα είναι πολύ προβληματική η συμπεριφορά της Τουρκίας και η αξιοπιστία της απέναντι στο διεθνή παράγοντα. Διότι, αν έχουν παρέμβει μια σειρά υπουργοί Εξωτερικών ή ακόμη και η Γερμανίδα καγκελάριος και έχουν δεχθεί από την πλευρά της Τουρκίας μια κατευναστική απάντηση των ανησυχιών τους και την επόμενη ημέρα βλέπουμε μια κλιμάκωση στο επιχειρησιακό πεδίο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολος και ο ρόλος του διεθνούς παράγοντα», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.