Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εισερχόμενος στο Συμβούλιο δήλωσε ότι είναι εφικτή μία συμφωνία και ότι οι αρχηγοί θα λάβουν τη νέα πρόταση.

«Θα στείλω τη νέα πρόταση σε όλους τους αρχηγούς. Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά κι αυτή η πρόταση είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς όλων των ηγετών και των ομάδων τους. Ξέρω ότι τα τελευταία βήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία είναι πιθανή», σημείωσε.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστή και η συγκεκριμένη πρότασή του η οποία θα πάει προς επικύρωση στο δείπνο κορυφής των ηγετών.

Όπως μετέδωσε το Star η τελική πρόταση  για το Ταμείο Ανάκαμψης ανέρχεται  συγκεκριμένα στα 390 δισ.  ευρώ (από 500 δισ. ευρώ αρχικά)  και 360 δισ. ευρώ για τα δάνεια.

Πρόκειται για το νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ το οποίο παρέλαβαν πριν από λίγο οι εθνικές αντιπροσωπείες.

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές προηγουμένως στην έναρξη της συνόδου κορυφής οι ηγέτες θα μπουν στο δείπνο των ηγετών στις 21.45 για να δώσουν το τελικό ΟΚ.

Ο ίδιος ο Σαρλ Μισέλ θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα νούμερα για τα ποσά είναι τα τελικά.

Συγκεκριμένα, στα 390 δισ. ευρώ ορίζονται οι επιχορηγήσεις και στα 360 τα δάνεια στο τελευταίο συμβιβαστικό πλαίσιο Σαρλ Μισέλ για το ταμείο ανάκαμψης που παραμένει στα 750 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας ώρας που μεταδίδει η ΕΡΤ1, ο Εμανουέλ Μακρόν επιμένει για τουλάχιστον 400 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις. Κάτι που αρνείται η πλευρά των «φειδωλών» για τους οποίους οι φήμες ήθελαν να έχουν διασπαστεί, αλλά ο Μάρκ Ρούτε το διέψευσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.