«Η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι στις κάλπες που θα στηθούν, οι πολίτες θα δώσουν ψήφο διαμαρτυρίας και αγανάκτησης, αλλά και ένα αίτημα αλλαγής. Γι’ αυτό, με διάφορα επικοινωνιακά τρικ και τη βοήθεια πανίσχυρων ΜΜΕ, προσπαθεί να γυρίσει το κλίμα. Ωστόσο, πέρα από την ωμή προπαγάνδα, στην ιστορία μπαίνουν τώρα και “εφεδρείες”» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89».

Σε ερώτημα για την πολιτική κίνηση Θεοδωράκη σημείωσε πως «μία μέρα μετά το “ναυάγιο” της Ελιάς και την κρίση στους “58”, ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος είχε προταθεί από τον Νίκο Μπίστη ως επικεφαλής των “58”, ανακοίνωσε το “Ποτάμι”», σχολιάζοντας «εκεί δηλαδή που “έφαγε ο δάκος την Ελιά, ξεπηδάει ένα Ποτάμι”» και πρόσθεσε: «Ασφαλώς, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κατεβαίνει στην πολιτική σκηνή και να κριθεί από την πορεία του. Από εκεί και πέρα, το αν αυτή η κίνηση θα αποδειχθεί “ποτάμι”, “ρυάκι” ή “αυλάκι”, θα το δείξουν οι πολίτες. Όπως επίσης, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί από πού πηγάζει αυτό το “Ποτάμι” και προς τα πού κατευθύνεται. Σε κάθε περίπτωση, η εξαγγελία της συγκεκριμένης πολιτικής κίνησης θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη, διότι στο δικό τους χώρο κλωθογυρίζει… Σε ό,τι αφορά εμάς, δε βλέπω κάποιο ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας. Απλώς, εξετάζοντας κανείς το στίγμα, τη στιγμή και τους υποστηρικτές, βγαίνει σαφής εικόνα για το “χρώμα” και τα κίνητρα αυτής της προσπάθειας».

Εξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, έκανε λόγο για εγκληματική για το δημόσιο συμφέρον εξέλιξη και σημείωσε: «Ο πλήρης αφελληνισμός του λιμανιού του Πειραιά δεν υπάρχει ούτε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, που έλεγε άλλα προεκλογικά, ούτε στο πρόγραμμα της ΝΔ, που επίσης έλεγε άλλα. Είναι πολύ πιθανόν ότι η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει πολύ και τη μάχη για τη δημαρχία του Πειραιά και θα έπρεπε ο νυν δήμαρχος, να πάρει μια σαφή θέση για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού: ναι ή όχι;».