O αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής επαναβεβαίωσε πως η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει, το αργότερο, στις 27 Απριλίου.

Μιλώντας στον «Βήμα Fm» ο κ. Καψής τόνισε ότι δεν είναι αλήθεια πως δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ή ότι υπάρχουν καθυστερήσεις.

«Έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, πάνω από τα μισά του συνόλου των αποζημιώσεων. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τα υπόλοιπα αφορά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πρέπει να αποφασίσει για το εάν θα υπολογιστούν οι αποζημιώσεις βάσει ενιαίου μισθολογίου» σημείωσε ο κ. Καψής.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης παραδέχθηκε πάντως ότι το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου δεν είχε εφαρμοστεί στην ΕΡΤ, καθώς και ότι δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις για τις άδειες των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στα προσωπικά του σχέδια ο κ. Καψής, μετά την ολοκλήρωση του έργου του με τη ΔΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές. «Έχει πέσει μια τέτοια ιδέα, αλλά το μείζον είναι να υπάρξει συμφωνία για την κεντροαριστερά», είπε χαρακτηριστικά.