«Να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, δεν πρέπει να απολυθεί κανείς εργαζόμενος, υγειονομικός και βεβαίως θα πρέπει να εξασφαλιστεί για όλο το λαό πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για την Υγεία.

Μιλώντας, επίσης, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, γιατρός στη Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο Μενίδι και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, επισήμανε πως «ο νέος νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ένα επιπλέον έγκλημα κατά των λαϊκών δικαιωμάτων», και τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων, τονίζοντας τη σημασία της δωρεάν, δημόσιας υγείας, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, ζήτησε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και να μην κλείσει κανένα πολυϊατρείο του ΕΟΠΠΥ ή Κέντρο Υγείας. Τέλος, κατηγόρησε τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πως στηρίζουν τη συνύπαρξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας.

Μετά τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, που συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ, ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Υγείας.