Ακάθεκτες συνεχίζονται οι προσπάθειες προσέγγισης του Κινήματος Αλλαγής εκ μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, οκτώ μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου κατέθεσαν κείμενο – πλατφόρμα με το οποίο ζητούν την αποκατάσταση των σχέσεων με το ΚΙΝ.ΑΛ. Εκτιμούν ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινή αντιπολιτευτική δράση και διεύρυνση των προγραμματικών συγκλίσεων.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο, «εκείνο που διακρίνει την Αριστερά είναι οι αρχές και οι αξίες. Η ανιδιοτέλεια και η αλληλεγγύη. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προφανώς και ισχύει.

Μόνο που αυτό δεν συνοδεύει αναγκαστικά όποιον δηλώνει αριστερός, ως σφραγίδα δωρεάς. Υποστηρίζεται και αναδεικνύεται κάθε στιγμή και σε κάθε πράξη. Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι η αισθητική των λόγων και των πράξεών μας είναι η εξωτερική έκφραση του ήθους που περικλείει η ιδεολογία μας».

Για την ιστορία, το κείμενο γράφτηκε πριν προκύψουν οι φερόμενοι διάλογοι μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του τέως υπουργού Νίκου Παππά και υπογράφεται από τους Θανάση Θεοχαρόπουλο, Δημήτρη Χατζησωκράτη και Δημήτρη Χαλαζωνίτη απο την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Αντώνη Λιάκο, Νίκο Μπίστη και Παναγιώτη Παναγιώτου από τη «Γέφυρα» καθώς επίσης και από τους Σπύρο Δανέλλη και Νίκο Μουζέλη.