Για τα αργοπορημένα εντάλματα σύλληψης για το σκάνδαλο της Siemens και την ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Τα καθυστερημένα εντάλματα των κ.κ. Χριστοφοράκου και Καραβέλα που βγήκαν για τα μάτια του κόσμου και για το κλείσιμο της δικογραφίας, είναι λίγο σαν το χώμα που ρίχνουμε πάνω από το φέρετρο. Προκαλούν αισθήματα κλαυσίγελου, γιατί τους άφησαν να φύγουν, κουκούλωσαν το σκάνδαλο, έγινε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, η Siemens πέταξε στα σκουπίδια αυτόν τον κακό εξωδικαστικό συμβιβασμό, υπέγραψε συμφωνίες εχεμύθειας με τον Χριστοφοράκο κ.ο.κ. Έχουν καλυφθεί τα πράγματα, την ίδια στιγμή που η ελληνική Δικαιοσύνη ακόμη δεν έχει στήσει εδώλιο ούτε για τους συμμέτοχους που δεν καλύπτονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Σημείωσε δε, ότι «ο κ. Βενιζέλος παρέλειψε να πει ότι εκτός από τη γερμανική εταιρία που βρισκόταν πίσω από κάθε σκάνδαλο και τα “έδινε” υπήρχαν κι εκείνοι που τα «έπαιρναν» από εδώ».

Ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «η ΝΔ έχει μετατραπεί σε ένα περίεργο υβρίδιο ΠΟΛ.ΑΝ, ΛΑ.Ο.Σ και Δικτύου 21». «Είναι να απορεί κανείς με την αθλιότητα και την ανικανότητα των νεοδημοκρατών κυβερνώντων που έφτιαξαν την αφίσα με την οποία, κατόπιν εντολής Σαμαρά, επιστρέφουν στο λαό τα 17 εκατ. ευρώ από τις μίζες. Θα μπορούσε άνετα να περάσει και ως “τρολλιά” των αντιπάλων της ΝΔ! Όταν κάποιοι είναι και πολύ δεξιοί και πολύ αδέξιοι ταυτόχρονα, ο συνδυασμός τους καθιστά πολύ επικίνδυνους. Γι’ αυτό πέρα από την πλάκα, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε ένα περίεργο υβρίδιο ΠΟΛ.ΑΝ, ΛΑ.Ο.Σ και Δικτύου 21. Προχθές ο κ. Σαμαράς υποδέχθηκε εν χορδαίς και οργάνοις τον κ. Ροντούλη στο Μαξίμου και ανακοίνωσε τη “μεταγραφή”. Έχει άραγε αυτός ο κ. Ροντούλης καμία σχέση με εκείνον που πριν τρία χρόνια στη Βουλή τους αποκαλούσε “γομάρια”;», δήλωσε.