Στην εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου για τις οποίες εγείρει και ένσταση ακυρότητας, αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καταθέτοντας στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

«Αν δεχθήκατε την εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου από μέλη της επιτροπής, για δηλώσεις που είχαν κάνει, τότε θα έπρεπε να εξαιρεθούν και μέλη της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής για δηλώσεις τους», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος και απευθύνθηκε στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη: «Υπάρχει θέμα μεροληψίας. Ήσουν συνήγορος του Σαμαρά. Κύριε Πλεύρη, δεν γίνεται να υπηρετείς δύο κυρίους.

Έχω ζητήσει επίσης την εξαίρεση των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου και Κώστα Κυρανάκη για δηλώσεις που έχουν κάνει προκαταλαμβάνοντας την ενοχή μου».

Σε άλλη στιγμή της κατάθεσής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε και δήλωση που είχε κάνει ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης ότι δεν γνωρίζεται με τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον έχει δει όταν βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους. «Οι μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την υπόθεση της Novartis, δήλωσαν ότι δεν ήξεραν τίποτα για μένα. Μόνο ο Μανιαδάκης είπε ότι γνώριζε το σκυλάκι μου και είπα μην μπλέξει με το σκυλάκι μου», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πηγές ΚΙΝΑΛ: «Μετά τους Ναζί, ο κ. Παπαγγελόπουλος θυμήθηκε τη χούντα»

Πηγές από το Κίνημα Αλλαγής στην προανακριτική επιτροπή αποδίδουν στον κ. Παπαγγελόπουλο και την εξής αποστροφή της κατάθεσης του: «Θυμήθηκα χθες μια ιστορία, με αφορμή ένα άρθρο. Στις 21.8.1941 δολοφονήθηκε από κάποιον άγνωστο ένας Γερμανός αξιωματικός.

Τότε οι Γερμανοί απαίτησαν να θανατωθούν έξι αναρχικοί που είχαν κατηγορηθεί για πλημμελήματα, διαφορετικά θα εκτελούσαν 50 ομήρους. Πράγματι, οι Γάλλοι στρατολόγησαν δικαστές, μετέτρεψαν τις κατηγορίες για τους έξι αναρχικούς σε κακουργήματα και τους θανάτωσαν εντός της ναζιστικής προθεσμίας, υπακούοντας τις εντολές των Ναζί.

Ακόμη και οι δοσίλογοι Γάλλοι δεν υπάκουσαν στο σύνολο των ναζιστικών απαιτήσεων. Αυτή η ιστορία είναι εντελώς συμπτωματική αλλά την αναφέρω γιατί κάποιοι πιέζουν να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας».

Όταν ο πρόεδρος της προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας επισήμανε στον κ. Παπαγγελόπουλο πως δεν έχει βάση ότι η επιτροπή πιέζεται να τελειώσει, τότε ο πρώην υπουργός είπε ότι οι πιέσεις στις οποίες αναφέρθηκε είναι εκτός Βουλής.

«Πρώτα οι ναζί και μετά η χούντα», σχολιάζουν πηγές του Κινήματος Αλλαγής για τους συνειρμούς που κάνει, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του κατάθεσης, ο κ. Παπαγγελόπουλο αποδίδοντάς του και την εξής αποστροφή: «Υπήρχε άνθρωπος πάνω από την κάλπη στην Ολομέλεια να ελέγχει τι ψηφίζουν οι βουλευτές, στην ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Έχω ζήσει επί επταετίας. Ο χωροφύλακας τότε, για τα δημοψηφίσματα του Παπαδόπουλου, στεκόταν έξω από την αίθουσα. Εδώ είχαν άνθρωπο πάνω από την κάλπη. Δεν με νοιάζει για μένα. Για την τιμή του πολιτικού κόσμου τα λέω αυτά».