Αλκιβιάδης Στεφανής: Υποκινείται από την Τουρκία η μαζική και οργανωμένη μετακίνηση μεταναστών στον Έβρο

Η επισήμανση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια άτυπης συνόδου της Ε.Ε.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:12
16/06/2020
Αλκιβιάδης Στεφανής: Υποκινείται από την Τουρκία η μαζική και οργανωμένη μετακίνηση μεταναστών στον Έβρο
2
loading

Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/06), μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, επισήμανε την ανάγκη για ενίσχυση με ναυτικά μέσα της επιχείρησης «IRINI» για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, επέκρινε τον τουρκικό παρεμβατισμό στη Λιβύη, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε., ως ουσιώδους παράγοντα για τη διατήρηση της ανθεκτικότητας που πρέπει να επιδείξει η Ένωση, απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην υποκινηθείσα από την Τουρκία, μαζική και οργανωμένη μετακίνηση μεταναστών στα σύνορα του Έβρου, καθώς και την ενορχηστρωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που την υποστήριζε.

Αναφορικά με τις αμυντικές πρωτοβουλίες, ο κ. Στεφανής τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη σύνταξη ανάλυσης κοινής εκτίμησης απειλών, καθώς και την έμφαση που θα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων των κρατών - μελών.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι, στο πλαίσιο Αναθεώρησης της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μειωθεί το Επίπεδο Φιλοδοξίας της Ε.Ε. (Level of Ambition), αλλά να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Βόρειος Παρατηρητής

    Αυτό που ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, επισήμανε στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την ανάγκη για ενίσχυση με ναυτικά μέσα της επιχείρησης «IRINI» για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι η πραγματικότητα. Δηλαδή ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να αναχαιτίσει τις υποκινούμενες και καθοδηγούμενες ροές μεταναστών προς τα σύνορα της ΕΕ οι Ευρωπαίοι εταίροι μας σφυρίζουν αδιάφορα. Πιθανόν για να μην δυσαρεστήσουν τον ταραξία της περιοχής ; Δηλαδή δεν θα μπορούσε μια μοίρα πολεμικών(5-6 μονάδες) των χωρών της ΕΕ να βρίσκεται στην περιοχή του Αιγαίου και νοτίως της Κρήτης και να αποτρέπει τις εκβιαστικές κινήσεις της Τουρκίας αλλά και να αποτρέπει την έργω εξύβριση της ΕΕ από την Τουρκία . Αυτές τις ελλείψεις βλέπει η Τουρκία και κάνει όσα κάνει .

    1. avatar Γύπας

      Μα τι λες τώρα; Ποια ευρωπαϊκή ένωση; Ποιος ΟΗΕ πιο ΝΑΤΟ ; ΔΕΝ υπάρχει ευρωπαϊκή ένωση!! Υπάρχει η ισχυρή και φιλοτουρκική Γερμανία η οποία διαθέτει τα όπλα της στους φίλους και συμμάχους τους , τους Τούρκους και αυτό είναι. Ο ΟΗΕ είναι ένας οργανισμός για να εισπράττει χρήμα και να είναι το πιόνι του κάθε μεγάλου !! Το δε ΝΑΤΟ άστο !!! Το κακό με μας είναι ότι έχουμε σκύψει τόσο που δεν μπορούμε να σηκωθούμε!! Όχι με τους Τούρκους τόσο όσο με τους Γερμανούς. Δεν τους βάλαμε ποτέ βέτο με τους Λαθρομετανάστες !! Δεν διεκδικήσαμε πότε σαν Κράτος τα Νόμιμα δικαιώματα μας (Γερμανικές αποζημιώσεις ) και με τους τόκους τους !! Τότε θα μας σεβόταν σαν Κράτος!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει