«Η χώρα συνεχίζει με προσεκτικά βήματα την πορεία για τη νέα κανονικότητα ένα μήνα μετά το lockdown. Η επιδημιολογική εικόνα παραμένει καλή. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο βασικός δείκτης που παρακολουθούν ειδικοί, ο P0, δεν είναι χαμηλότερα από το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν την ώρα που αποφασίσαμε την άρση του lockdown» δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει και προφανώς δεν εφησυχάζει κυβέρνηση. Τα φαινόμενα συγχρωτισμού προκαλούν εύλογη ανησυχία σε όλους. Ξέρουμε άλλωστε όλοι ότι ο ιός θα εξακολουθεί να είναι εδώ, να υπάρχει και να καραδοκεί. Ξέρουμε ότι αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε και αυτό μετά από τόσες προσπάθειες θα είναι άδικο για όλους».

Κατά τον ίδιο, «τώρα εστιάζουμε στο ενδεχόμενο εισαγόμενων κρουσμάτων όταν η χώρα θα ανοίξει τις πύλες της στον τουρισμό και αφετέρου στις ενδεχόμενες τοπικές εστίες. Εντείνουμε τους ελέγχους παντού και προετοιμαζόμαστε για όλα. Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες τοπικές εστίες, δρούμε με αποφασιστικότητα. Για παράδειγμα στην περιοχή της Ξάνθης κλείσαμε ήδη 4 σχολεία. Ταυτόχρονα προχωρούμε σε συγκεκριμένες δράσεις για την οργάνωση του συστήματος υγείας ενόψει των αυξημένων αναγκών σε περιφερειακό επίπεδο που θα προκαλέσει η αύξηση επισκεπτών σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Σχετικές ανακοινώσεις επ’ αυτού, θα γίνουν από το υπουργείο υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αύριο το μεσημέρι».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.