Ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως φαίνεται από τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα Παρασκήνιο που έγινε για το χρονικό διάστημα 1-3 Ιουνίου.

Στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν γίνονταν αύριο εκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 41,5% έναντι 19,8% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός σε ποσοστό 56% έναντι 19,2% του Αλέξη Τσίπρα.

Την επόμενη φάση της πανδημίας, σύμφωνα με τους πολίτες, μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 61,8% και ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 12%.

Στην ερώτηση ποιο σχέδιο είναι πιο ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά το lockdown, το 46% απάντησε του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 19% είπε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ», το 19% «κανένα» και το 16% του Αλέξη Τσίπρα.

Το 69,4% έχει θετική άποψη για τον σημερινό πρωθυπουργό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα ανέρχεται σε 33%. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 31,7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 20,4%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 12,9% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 10,8%.

Στην ερώτηση «Από τους σημερινούς προέδρους των κομμάτων ποιους θεωρείτε, πέρα από τις κομματικές προτιμήσεις σας, ότι έχει χαρακτηριστικά ηγέτη» το 55,6% απάντησε «ναι/μάλλον ναι»ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 30,4% ο Αλέξης Τσίπρας και το 16,4% η Φώφη Γεννηματά.