Αρκετά καλή χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, έναν μήνα μετά την άρση του lockdown.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας τόνισε πως ο δείκτης R0 είναι πολύ χαμηλότερος κι από όταν η κυβέρνηση ήρε το lockdown, ωστόσο, υπογράμμισε, «πρέπει να προσέχουμε τοπικές εστίες».

Αναφορικά με την εφαρμογή τοπικών lockdown, με αφορμή περιστατικά όπως τα μαζικά πάρτι και πανηγύρια, που έγιναν το Σαββατοκύριακο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «υπάρχει βεντάλια μέτρων» μέχρι να φτάσουμε εκεί, και εξήγησε πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να υπάρχει μενού επιλογών και από αυτές να συνδυάζονται μέτρα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάθε φορά.

Προανήγγειλε επίσης πως αύριο το υπουργείο Υγείας και η Πολιτική Προστασία θα παρουσιάσουν τη στρατηγική για τα τεστ ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού και στο εξωτερικό. Θα παρουσιάσουν «πόσα, πότε, πώς και από ποιον» θα γίνονται τα τεστ, «ώστε να έχουμε μεγάλη κάλυψη. οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δεν θα είναι λίγοι, θα καλύπτουν μεγάλο αριθμό των επισκεπτών» σημείωσε.