Έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο στα θέματα με την Τουρκία είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα.

«Δεν φοβόμαστε. Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο», σημειώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

«Αναδεικνύουμε παντού ότι δεν υπάρχει έννομη ενέργεια από πλευρά της Τουρκίας», ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη των ΗΠΑ, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει «σαφής καταδίκη της Τουρκίας και πλήρης αναγνώριση των ελληνικών θέσεων».

Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και το αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με την οικονομική ύφεση μετά την κρίση του κορονοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η χώρα θα καταφέρει να ανακάμψει με γρήγορους ρυθμούς.

Περίπου στο 7% υπολογίζεται η ύφεση, όπως εκτίμησε ο κ. Λιαργκόβας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είναι σύντομη, είπε ο κ. Πέτσας και εκτιμά ότι στη διετία το εισόδημα της χώρας δεν θα μειωθεί.

Τα 32 δισ. και τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, είπε ότι είναι για να μεταμορφωθεί η Ελλάδα και να υπάρξει ανάκαμψη.

Σχετικά με το ζήτημα με τις τράπεζες και τις εξασφαλίσεις για δάνεια, ο κ. Πέτσας είπε πως θα πρέπει να σταματήσουν να ψάχνουν συνέχεια για εξασφαλίσεις.

Για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν ο κ. Πέτσας είπε ότι θα ανακοινωθούν διευκολύνσεις στο επόμενο διάστημα.

Έχουν δοθεί ήδη παρατάσεις για φορολογικές υποχρεώσεις όπως είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διευκολύνει τον κόσμο και μετά την κρίση του κορονοϊού με δόσεις.

Για τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε να «μην ανησυχεί γιατί δεν θα γίνουν εκλογές».

Επίσης, για το σποτ του Τουρισμού είπε ότι δεν κόστισε τίποτα.