Μητσοτάκης: Πακέτο 24 δισ. στη μάχη της ελληνικής οικονομίας – Ποιους αφορά

Από 1η Ιουλίου οι πτήσεις εξωτερικού – Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:11
20/05/2020
Μητσοτάκης: Πακέτο 24 δισ. στη μάχη της ελληνικής οικονομίας - Ποιους αφορά
93
loading

Επιδότηση εργασίας και μείωση φορολογίας είναι οι δύο βασικοί άξονες του πακέτου μέτρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού, ιδίως στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Τα μέτρα που περιλαμβάνουν μερική εργασία με τον ίδιο μισθό, μείωση ΦΠΑ σε καφέ και αναψυκτικά και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αστικά και υπεραστικά, και θα είναι προσωρινά όπως τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο σχεδιασμός απλώνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, καθώς ο συγκεκριμένος μήνας είναι κρίσιμος αφού τότε θα φανεί εάν θα υπάρξει και δεύτερο κύμα της πανδημίας. Το συνολικό πακέτο των παρεμβάσεων στην οικονομία θα φτάσει τα 24 δισ ευρώ και ο μακρόπνοος σχεδιασμός δείχνει ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως ο δρόμος της επανεκκίνησης θα είναι μακρύς.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου δήλωσε ευθέως: «Τον Απρίλιο και τον Μάιο ο τουρισμός βρέθηκε στο ναδίρ. Ό,τι πετύχουμε, λοιπόν, φέτος θα είναι κέρδος». Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος ότι: «Όπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας, θα νικήσουμε και στον πόλεμο της οικονομίας».

Κύριο μέλημα, όπως τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, θα είναι η διατήρηση θέσεων εργασίας, με βασικό όπλο το πρόγραμμα ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ που θα αξιοποιήσει κονδύλια του ευρωπαϊκού προγράμματος SURE, ύψους ενός δισ ευρώ σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση θα αξιοποιηθούν ως προς αυτό το στόχο και κεφάλαια από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.

Οι επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να εξανεμίζεται και τώρα αντιμετωπίζουν χαμηλότερη ζήτηση θα μπορούν, έως τα τέλη Οκτωβρίου, να προσαρμόζουν ανάλογα και τον χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους, οι οποίο όμως θα εξακολουθήσουν να αμείβονται σχεδόν με τον ίδιο μισθό και με πλήρως καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς στην αμοιβή θα καλύπτει το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και όριο ασφαλείας θα είναι ο κατώτατος μισθός, ενώ θα παραταθούν όλα τα επιδόματα ανεργίας.

Ουσιαστικά το πρόγραμμα στήριξης της μερικής απασχόλησης αφορά ξενοδόχους που σχεδίαζαν να μην απασχολήσουν όλο το εποχικό προσωπικό λόγω μειωμένης κίνησης, καθώς και επαγγελματίες της εστίασης, που ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα τα καταστήματα τους μετά από τρεις μήνες.

«Στο δίλημμα «επίδομα ανεργίας ή ενίσχυση εργασίας», επιλέγω την ενίσχυση εργασίας. Είναι η μόνη υπεύθυνη και ρεαλιστική απάντηση στα λουκέτα που απειλούν, πια, όλες τις οικονομίες” δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι τον ίδιο δρόμο επέλεξαν και χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία.

Θα επεκταθεί μάλιστα και για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο το ευνοϊκό καθεστώς με τον μισθό ειδικού σκοπού και κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, για τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο, ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Φθηνότερα εισιτήρια σε όλα τα ΜΜΜ, αεροπλάνα, πλοία, τρένα

Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου αφορά τη φορολογική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων, ιδίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, στην εστίαση και στον πολιτισμό.

Για τους επόμενους πέντε μήνες και συγκεκριμένα από 1η Ιουνίου μέχρι και 31 Οκτωβρίου, μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς: Μετρό, τρένο, τραμ, αστικά και υπεραστικά, αεροπλάνα, πλοία.

Σκοπός αυτού του μέτρου είναι να έχουν ένα παραπάνω κίνητρο όσοι πάνε διακοπές το καλοκαίρι.

Σύντομα, εξάλλου θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, για τους πιο αδύναμους πολίτες.

Ταυτόχρονα, μειώνεται ο ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά. Αλλά και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά.

Οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού περιλαμβάνονται και αυτοί στο νέο πρόγραμμα και θα ενισχυθούν περισσότερο με ειδικές πρόνοιες στις εβδομάδες που έρχονται, προανήγγειλε ο κ.Μητσοτάκης.

Για τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης παρατείνεται, για όλο το καλοκαίρι, και η μείωση ενοικίου κατά 40%.

Η προκαταβολή φόρου μειώνεται, ανακοίνωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας σε ένα πάγιο αίτημα, ωστόσο το ακριβές ποσοστό θα ανακοινωθεί σύντομα, ύστερα από μελέτη.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πάντως, ότι οι μειώσεις φόρων στην κατανάλωση θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Αποτελούν, όπως εξήγησε, «μέτρα-γέφυρα για να περάσουμε από την πλευρά της ύφεσης στην όχθη της ανάπτυξης όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα».

Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Μέσα στον Μάιο δρομολογείται η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Και μάλιστα αυτή επεκτείνεται και σε επιχειρήσεις που ίσως δεν πληρούσαν τα κριτήρια του πρώτου σταδίου.

Για το πρόγραμμα αυτό θα διατεθεί 1 ακόμη δισεκατομμύριο. Ενεργοποιείται, επίσης, και το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων, κινητοποιώντας 7 δισεκατομμύρια μέσα στο 2020. Οι επιχειρήσεις θα έχουν, έτσι, τη δυνατότητα για γρήγορη και εύκολη χρηματοδότηση, με το Δημόσιο να εγγυάται έως και το 80% των δανείων.

Και, τέλος, αναστέλλονται έως τον Σεπτέμβριο οι πληρωμές χρεολυσίων και δόσεων δανείων που έχουν επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων

Από 1η Ιουλίου οι πτήσεις εξωτερικού – Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία

Ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει ότι η χώρα θα άνοιγε τουριστικά την 1η Ιουλίου. Και πράγματι από εκείνη την ημερομηνία θα απελευθερωθούν όλες οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό.

Δεν θα τίθεται όμως ως προϋπόθεση η διενέργεια τεστ πριν την πτήση, καθώς άλλωστε η Κομισόν δεν υιοθέτησε ούτε ως προτροπή την ιδέα ενός ευρωπαϊκού υγειονομικού πιστοποιητικού. Θα γίνονται όμως δειγματοληπτικά τεστ στους τουρίστες.

Τα εποχικά ξενοδοχεία θα ανοίξουν τελικά στις 15 Ιουνίου.

“Όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας. Η μεγάλη της φήμη. Η υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας. Και βέβαια, το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρούτσης: Τι θα ισχύσει για εποχικά εργαζόμενους, άνεργους και πληττόμενες επιχειρήσεις

Σταϊκούρας: Μείωση ΦΠΑ σε καφέ, εισιτήρια μεταφορών και σινεμά – Τι ισχύει με αναστολές συμβάσεων και μείωση ενοικίου

Γεωργιάδης: Ως προς τις στρατηγικές και μεγάλες επενδύσεις,πριν λίγες ημέρες λάβαμε από τις ευρωπαϊκές αρχές 2,7 δισ. ευρώ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

93
σχόλια
 1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Έχουν πλάκα τα τρολ του - αχ καλέ τι γκόμενος είσαι εσύ - κουλη. Συγκρίνουν την Ελλάδα με χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό, τουρισμό και εμπορική δραστηριότητα. Βλέπεις δεν τολμάν να κάνουν σύγκριση με τις γειτονικές μας χώρες με τις οποίες έχουμε και παρόμοιο πληθυσμό

 2. avatar Ανάλυση της σημερινής πολιτικής κατάστασης.

  Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει ένα τεράστιο κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, που κινείται στο 50 % και διεκδικεί την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων, για πρώτη φορά μετά το 1974, (έχοντας ήδη κατακτήσει το σημαντικότερο, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, που οδηγεί στη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης). Ακολουθεί ένα μεσαίο κόμμα, ο Σύριζα, που κινείται στο 25 %, (το κόμμα αυτό φαίνεται ότι επιδιώκει συμμαχία με το Κίνημα Αλλαγής, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής). Έπονται δυο μικρά κόμμα, το Κίνημα Αλλαγής, (το οποίο φαίνεται ότι προκρίνει την αυτόνομη παρουσία του) και το ΚΚΕ, (το οποίο ευρίσκεται πάντοτε στον δικό του κόσμο...), που κινούνται στο 6 % - 7 % και δύο ακόμα μικρότερα κόμματα, η Ελληνική Λύση, (που επιδιώκει να εκφράσει την εθνικιστική ψήφο) και το Μέρα 25, (που επιδιώκει να εκφράσει την ακροαριστερή ψήφο), που κινούνται στο 3 % - 4 %. Τα υπόλοιπα κομματίδια κινούνται κάτω του ορίου του 3 % και συνεπώς δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν κοινοβουλευτικά.

  1. avatar Τα μισά σχόλια στο άρθρο δικά σου…..

   Εγω παραμένω άνεργος περιμένοντας να δω ΑΝ ξανανοίξει το γυμναστήριο που δούλευα...Και απο την αλλη βλέπω την. Κυβέρνηση να πληρώνει 60λεπτα σε τρολ... [...]

   1. avatar μπορείς να κάνεις και εσύ αυτή τη δουλειά

    ευκαιρίες υπάρχουν αν ψαχτείς

 3. avatar αντεργκράουντ

  Το ποιος θα τα πάρει το ξέρουμε. Το ποιος θα τα δώσει επίσης. Το γνωστό κορόιδο.

 4. avatar Ο Σύριζα έγινε ο Αλέκος Τζαννετάκος της πολιτικής…

  Δηλαδή ο καρπαζοεισπράκτορας!!! Δικαιότατα...

  1. avatar Έχεις απόλυτα δίκιο.

   Τον καρπαζώνει καθημερινά η Νέα Δημοκρατία. Του ρίχνει μερικές καρπαζιές και το Κίνημα Αλλαγής.

 5. avatar Παραμυθια

  Αστοχία για την Ελλάδα είναι η εκλογική νίκη της ΝΔ με αυτοδυναμία. Ο
  κόσμος την πάτησε από τις υποσχέσεις για ψευτό-ανάπτυξη,ψευτό- μπουλντόζες,
  ψευτό-μειώσεις φόρων, ψευτό-απασχόληση,ψευτό- αυξήσεις μισθών και συντάξεων και
  εμπιστεύτηκε τα άτομα που έπαιρναν μίζες από τη Siemens, την Hochtief και πούλαγαν την Ελλάδα για να πλουτίζουν οι ίδιοι.
  Τώρα το σχέδιο Μωυσή περιλαμβάνει 20% μειώσεις μισθών...και φυσικά και μειώσεις συντάξεων!

  1. avatar βρε ουστ

   Ενω με τον Αλεξη ειχαμε κοτερα... Αχ ξεχασα μονο ο Αλιεξης ηταν σε κοτερα και καπνιζε πουρα αβανας. Ουστ!

   1. avatar Προφανώς όχι

    το πρόβλημα είναι ότι δεν καταλάβατε ποτέ ότι και στις δύο κουρτίνες κρυβόταν ο ζονγκ..

 6. avatar Ανάλυση της σημερινής πολιτικής κατάστασης.

  Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει ένα τεράστιο κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, που κινείται στο 50 % και διεκδικεί την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων, για πρώτη φορά μετά το 1974, (έχοντας ήδη κατακτήσει το σημαντικότερο, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, που οδηγεί στη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης). Ακολουθεί ένα μεσαίο κόμμα, ο Σύριζα, που κινείται στο 25 %. Έπονται δυο μικρά κόμμα, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ, που κινούνται στο 6 % - 7 % και δύο ακόμα μικρότερα κόμματα, η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25, που κινούνται στο 3 % - 4 %. Τα υπόλοιπα κομματίδια κινούνται κάτω του ορίου του 3 % και συνεπώς δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν κοινοβουλευτικά.

  1. avatar Απολύτως λογικό, όταν ο σχολιαστής είναι εργαζόμενος…

   Και έχει νυχτερινή βάρδια, στην εργασία του. Προφανώς, αγαπάει αυτό που κάνει και το κυριότερο το κάνει πάρα πολύ καλά!!!

  2. avatar Έχει δικιο ο “τρολ αλερτ”

   Επαναλαμβανεις τα ιδια σχολια, και μαλιστα στις 4 τα ξημερωματα! Σίγουρα δεν το κάνεις απο χόμπι. Ουστ 0,60!!!!

  3. avatar Το ηθικό των νεοδημοκρατών στα ουράνια, το ηθικό των συριζαίων στα τάρταρα…

   Η ύπαρξη ικανών νεοδημοκρατών σχολιαστών, (οι οποίοι αναλύουν την πολιτική κατάσταση κατά τρόπο απλό και κατανοητό...), έχει ως αποτέλεσμα το ηθικό των νεοδημοκρατών να είναι στα ουράνια, ενώ το ηθικό των συριζαίων να είναι στα τάρταρα... Πλέον ελάχιστοι ασχολούνται με τις σχοινοτενείς αναλύσεις των δημοσκοπήσεων από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες. Οι περισσότεροι έχουν στραφεί στις αναλύσεις του διάσημου νεοδημοκράτη \"δημοσκόπου\", (οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί και στο άρθρο αυτό).

   1. avatar Έλα μου?

    Ποιος διάσημος δημοσκόπος σχολιαζει εδώ; το πρωί να πίνεις καφέ, οχι τσίπουρα!!

  4. avatar Ακριβώς έτσι.

   Το σημαντικό σε κάθε αναμέτρηση εθνικών εκλογών είναι ο αριθμός των βουλευτών κάθε κόμματος, διότι ενδιαφέρει ο σχηματισμός κυβέρνησης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη επιτύχει τον στόχο της δημιουργίας αυτοδύναμης κυβέρνησης, ακόμα και με τον εκλογικό νόμο του Σύριζα!!!

  5. avatar Έχετε απόλυτα δίκιο.

   Περιγράφετε την πολιτική κατάσταση, ακριβώς όπως έχει. Η Νέα Δημοκρατία, 10,5 μήνες μετά τη νίκη της στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, φαίνεται ότι έχει κατακτήσει ξανά, (μετά από 46 έτη...) και την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων.

 7. avatar Δημοσκόπηση της MRB, την 19-05-2020: Νέα Δημοκρατία 49,69 %, Σύριζα 25,22 %, …

  Την 19-05-2020 ανακοινώθηκε η δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, για τον μήνα Μάϊο 2020. Πρόκειται για την 7η δημοσκόπηση που ανακοινώνεται, για τον μήνα Μάϊο 2020... Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 49,69 %, Σύριζα 25,22 %, Κίνημα Αλλαγής 6,21 %, ΚΚΕ 5,34 %, Ελληνική Λύση 4,84 %, Μέρα 25 3,72 %, Ανταρσύα 1,49 % και \'Αλλο Κόμμα 3,48 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον πολύ κοντά στην κατάκτηση της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των ψήφων, προηγείται του Σύριζα κατά 24,470 %, και τα δύο από τα τέσσερα κόμματα της Δεξιάς – Κεντροδεξιάς, (Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση), λαμβάνουν συνολικά το 54,53 % των ψήφων, (τα άλλα δύο κόμματα, δηλαδή η Χρυσή Αυγή και η Δημιουργία Ξανά, δεν καταγράφονται δημοσκοπικά άνω του 1 %). Εάν γίνονταν εκλογές, με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 157, (απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών), Σύριζα 80, Κίνημα Αλλαγής 19, ΚΚΕ 17, Ελληνική Λύση 15 και Μέρα 25 12. Εάν γίνονταν εκλογές, με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 181, (απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών), Σύριζα 66, Κίνημα Αλλαγής 16, ΚΚΕ 15, Ελληνική Λύση 13 και Μέρα 25 10.

  1. avatar ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΑ

   Χθες έριξα πολύ γέλιο με το πινακάκι της δημοσκόπησης! Στο γράφημα το άθροισμα όλων των κομμάτων συν το \"ΔΓ/ΔΑ\" έβγαζε 80,5%!! Έλειπε ένα 19,5 %!!! Μάλιστα το πρόσεξε αρκετός κόσμος και έγινε \"πάρτι\" στα socisl!!

   1. avatar Το 19,5 % δεν λείπει παλληκάρι μου…

    Είναι το άθροισμα όλων όσοι απάντησαν ότι δεν θα ψηφίσουν, θα ψηφίσουν λευκό, θα ψηφίσουν άκυρο, δεν απάντησαν καν, απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν και απάντησαν ότι είναι ακόμη αναποφάσιστοι!!!

 8. avatar Μεγαλοπρεπή “Πόρτα” στον Σύριζα, από το Κίνημα Αλλαγής!!!

  \"Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το Κίνημα Αλλαγής ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα διαλόγου συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, μέσω τηλεδιάσκεψης, το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δημήτρη Ρέππα, ότι είναι αυτονόητος ο διάλογος του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καμένη υπόθεση. Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής έχει αποφασιστεί κι επικυρωθεί από το Συνέδριο και δεν αλλάζει» απάντησε ο κ. Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε πως όποιος επιχειρεί να το ταυτίσει κάνει λάθος\". [...]

 9. avatar Οι αρλούμπες του Σύριζα περί “Προοδευτικού Μετώπου” και η μαρμάγκα…

  Ο Σύριζα επιδιώκει να συμπήξει\"Προοδευτικοί Μέτωπο\". Σε ποια κόμματα απευθύνεται; Προφανώς, στα αριστερά κόμματα, (κάθε απόχρωσης...). Ποια είναι αυτά τα κόμματα; Το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το Μέρα 25 και τα ακροαριστερά κομματίδια, (Πλεύση Ελευθερίας, Ανταρσύα, ΛΑΕ κλπ.). Ποια από αυτά τα κόμματα δεν ενδιαφέρονται για τη σύμπηξη \"Προοδευτικού Μετώπου\"; Το ΚΚΕ, (το οποίο ζει στο δικό του κόσμο) και τα ακροαριστερά κομματίδια, (Πλεύση Ελευθερίας, Ανταρσύα, ΛΑΕ κλπ.), τα οποία κατηγορούν τον Σύριζα για ανεπίτρεπτη στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία. Ποια κόμματα απομένουν; Το Κίνημα Αλλαγής, (το 70 % των οπαδών του οποίου δεν θέλουν τον Σύριζα ούτε ζωγραφιστό...) και το Μέρα 25, (του οποίου ο επικεφαλής Γιάννης Βαρουφάκης είναι στα μαχαίρια με τον Αλέξη Τσίπρα). Συμπέρασμα: το \"Προοδευτικό Μέτωπο\" το έχει ήδη φάει η μαρμάγκα...

 10. avatar Δημοσκόπηση της Opinion Poll, της 10-05-2020: Νέα Δημοκρατία 50,75 %, Σύριζα 25,25 %, …

  Η εταιρία Opinion Poll θεωρείται η πλέον αξιόπιστη εταιρία δημοσκοπήσεων, διότι προέβλεψε καλύτερα από όλες τις άλλες εταιρίες τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 07-07-2019. Την 10-05-2020 ανακοινώθηκε η δημοσκόπηση της, για τον μήνα Μάϊο 2020. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο, (8,7%) και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο,(11,5 %), τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 50,75 %, Σύριζα 25,25 %, Κίνημα Αλλαγής 5,68 %, ΚΚΕ 6,31 %, Ελληνική Λύση 5,05 %, Μέρα 25 3,78 %, Χρυσή Αυγή 1,38 % και \'Αλλο Κόμμα 2,52 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία έχει κατακτήσει πλέον την ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, προηγείται του Σύριζα κατά 25,50 %, και τα τρία από τα τέσσερα κόμματα της Δεξιάς – Κεντροδεξιάς, (Νέα Δημοκρατία, Ελληνική Λύση και Χρυσή Αυγή), λαμβάνουν συνολικά το 57,18 % των ψήφων, (το άλλο κόμμα, δηλαδή η Δημιουργία Ξανά, δεν καταγράφεται δημοσκοπικά άνω του 1 %). Εάν γίνονταν εκλογές, με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 157, Σύριζα 78, ΚΚΕ 19, Κίνημα Αλλαγής 18, Ελληνική Λύση 16 και Μέρα 25 12. Εάν γίνονταν εκλογές, με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 181, Σύριζα 65, ΚΚΕ 16, Κίνημα Αλλαγής 15, Ελληνική Λύση 13 και Μέρα 25 10.

  1. avatar Πράγματι, η εταιρία δημοσκοπήσεων Opinion Poll…

   Προέβλεψε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 07-7-2019, καλύτερα από όλες τις άλλες εταιρίες δημοσκοπήσεων. Για τον λόγο αυτόν, οι οης θεωρούνται οι πλέον αξιόπιστες.

 11. avatar Σε σχέση με την Ισπανία, μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης μας γλύτωσε 6.237 νεκρούς.

  Ας συγκρίνουμε σήμερα το πρωϊ της 21-05-2020, την κατάσταση στην Ελλάδα και την Ισπανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018, η Ελλάδα έχει πληθυσμό 10.740.000 και σύμφωνα με στοιχεία του 2019, η Ισπανία έχει πληθυσμό 46.940.000. Δηλαδή, η Ελλάδα ως πληθυσμό έχει το 22,96 % του πληθυσμού της Ισπανίας. Από την πανδημία κορωνοϊού, η Ελλάδα έχει 166 νεκρούς και η Ισπανία έχει 27.7873 νεκρούς. Δηλαδή, εάν ο Μητσοτάκης δεν λάμβανε έγκαιρα μέτρα, η Ελλάδα, (ανάλογα με τον πληθυσμό της που είναι το 22,96 % του ισπανικού πληθυσμού), θα έπρεπε να έχει (22,96 % Χ 27.888 νεκρούς) = 6.403 νεκρούς. Δηλαδή, μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης μας γλύτωσε (6.403 - 166) νεκρούς = 6.237 νεκρούς, σε σχέση με την Ισπανία... Ως προς το ποσοστό θανάτων, η Ελλάδα έχει μόλις το (166/6.403) % = 2,59 % του ποσοστού που θα της αντιστοιχούσε, εάν είχε ακολουθήσει την πορεία της Ισπανίας.

 12. avatar Σε σχέση με τη γειτονική Ιταλία, μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης μας γλύτωσε 5.576 νεκρούς.

  Ας συγκρίνουμε σήμερα το πρωϊ της 21-05-2020, την κατάσταση στην Ελλάδα και την Ιταλία. Η Ελλάδα, (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018), έχει πληθυσμό 10.740.000 και 166 νεκρούς από τον κοροναϊό. Η γειτονική μας και πλέον προηγμένη Ιταλία, (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018), έχει πληθυσμό 60.480.000 και 32.330 νεκρούς, από τον κορονοϊό. Δηλαδή, εάν ο Μητσοτάκης δεν λάμβανε έγκαιρα μέτρα, η Ελλάδα, (ανάλογα με τον πληθυσμό της που είναι το 17,76 % του ιταλικού πληθυσμού), θα έπρεπε να έχει (17,76 % Χ 32.330 νεκρούς) = 5.742 νεκρούς. Δηλαδή, μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης μας γλύτωσε (5.742 - 166) νεκρούς = 5.576 νεκρούς. Ως προς το ποσοστό θανάτων, η Ελλάδα έχει μόλις το (166/5.742) % = 2,89 % του ποσοστού που θα της αντιστοιχούσε, εάν είχε ακολουθήσει την πορεία της Ιταλίας.

 13. avatar Σε σχέση με την Σουηδία, μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης μας γλύτωσε 3.856 νεκρούς.

  Ας συγκρίνουμε σήμερα το πρωϊ της 21-05-2020, την κατάσταση στην Ελλάδα και την Σουηδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018, η Ελλάδα έχει πληθυσμό 10.740.000 και σύμφωνα με στοιχεία του 2019, η Σουηδία έχει πληθυσμό 10.230.000. Δηλαδή, η Ελλάδα ως πληθυσμό έχει το 104,99 % του πληθυσμού της Σουηδίας. Από την πανδημία κορωνοϊού, η Ελλάδα έχει 166 νεκρούς και η Σουηδία έχει 3.831 νεκρούς. Δηλαδή, εάν ο Μητσοτάκης δεν λάμβανε έγκαιρα μέτρα, η Ελλάδα, (ανάλογα με τον πληθυσμό της που είναι το 22,96 % του σουηδικού πληθυσμού), θα έπρεπε να έχει (104,99 % Χ 3.831 νεκρούς) = 4.022 νεκρούς. Δηλαδή, μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης μας γλύτωσε (4.022 - 166) νεκρούς = 3.856 νεκρούς, σε σχέση με την Σουηδία. Ως προς το ποσοστό θανάτων, η Ελλάδα έχει μόλις το (166/4.022) % = 4,12 % του ποσοστού που θα της αντιστοιχούσε, εάν είχε ακολουθήσει την πορεία της Σουηδίας.

 14. avatar Ancient Greece

  .....................όσο πιο άδειος ο τενεκές........τόσο μεγαλύτερος ο θόρυβος ...............

 15. avatar Τειρεσίας

  ΤΙ κλαψουριζει πάλι, το 20% του ΣΥΡΙΖΑ?? ΚΑΤΙ ΤΕΤΕΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΊΣΘΗΤΟΙ. ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

 16. avatar Troll Alert!!

  Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟ ΝΔΤΡΟΛ!! ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΑΙΤ, ΟΠΩΣ ΤΟ \"ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ\", ΚΑΙ ΣΕ FB-TWITER! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΕΝΑ ΣΩΡΌ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΆ ΤΟΥ. σχολιαζει ως MARINA., \"Απλά και σταράτα. Νέα Δημοκρατία θα ψηφίζουμε πάντα.\',, οι αναλύσεις των δημοσκοπησεων, το πόσους νεκρούς γλυτώσαμε σε σχέση με άλλες χώρες κλπ! Απλα ενημερώνω.. Παμε σε πρόωρες εκλογές και Ξαμολησαν τα εμμισθα τρολ!!

  1. avatar ‘Ονειρα συριζαίϊκα, πουλιά μου ταξιδιάρικα…

   Κοιμήσου συριζόπουλο, συνέχισε να ονειρεύεσαι και θα γεράσεις με πρωθυπουργό τον Κυριάκο!!!

 17. avatar Καταστροφή

  Σιγά το διάγγελμα. Στην πλάτη των ιδιοκτητών ακινήτων η κυβέρνηση κάνει μνημόσυνο στην οικονομία με ξένα κόλλυβα.

 18. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

  Και που τα βρήκε τα λεφτα αφού μείωσε φόρους και εισφορές?

 19. avatar τηλεθεατης

  Αστοχία για την Ελλάδα είναι η εκλογική νίκη της ΝΔ με αυτοδυναμία. Ο
  κόσμος την πάτησε από τις υποσχέσεις για ψευτό-ανάπτυξη,ψευτό- μπουλντόζες,
  ψευτό-μειώσεις φόρων, ψευτό-απασχόληση,ψευτό- αυξήσεις μισθών και συντάξεων και
  εμπιστεύτηκε τα άτομα που έπαιρναν μίζες από τη Siemens, την Hochtief και πούλαγαν την Ελλάδα για να πλουτίζουν οι ίδιοι.
  Τώρα το σχέδιο Μωυσή περιλαμβάνει 20% μειώσεις μισθών...και φυσικά και μειώσεις συντάξεων!

 20. avatar Sotiris.

  «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και πάλι μοιράζει ο Κούλης

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει