Δεν έχουν τέλος τα «κατορθώματα» του Μιχάλη Λιάπη, καθώς μετά τις πλαστές πινακίδες, το ταξίδι «ψυχικής ανάτασης» στη Μαλαισία και τα ακίνητα που κατασκευάστηκαν με ευρωπαϊκά κονδύλια, ο πρώην υπουργός φαίνεται πως… «ανέστησε» τη θεία του για να δικαιολογήσει τη βίλα στο Καρπενήσι!

Όταν ξέσπασε ο σάλος με τον υποτιθέμενο ξενώνα στο Καρπενήσι, η Βασιλική, θεία του Μιχάλη Λιάπη «εξέδωσε» ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της Παναγιώτη Γεωργακόπουλου.

Στην ανακοίνωση, η Βασιλική Λιάπη εμφανίζεται να δηλώνει ότι μόνο η ίδια ασχολήθηκε με την επίμαχη επιδότηση, αθωώνοντας πλήρως τον πρώην υπουργό.

Δημοσιογράφοι έσπευσαν να αναζητήσουν τη θεία Βασιλική, ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον κ. Γεωργακόπουλο, αναζητώντας τη θεία του Λιάπη. Όπως όμως αποκάλυψε ο δικηγόρος, η γυναίκα έχει αποβιώσει εδώ και 10 χρόνια!

Ακολουθεί ο διάλογος, όπως τον δημοσιεύει η εφημερίδα:

– Μήπως θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιο τρόπο με την κυρία Βασιλική Λιάπη;
«Τι είπατε;»

– Μήπως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μαζί της;
«Έχει πεθάνει ρε παιδιά. Έχει πεθάνει εδώ και δέκα χρόνια. Δεν υπάρχει πια! Ούτε ο σύζυγος της, ο Τάκης Λιάπης, ο αδελφός του πατέρα των παιδιών (Μιχάλη και Μάρκου Λιάπη)».

–  Και ποιος σας εξουσιοδότησε να βγάλετε αυτήν την ανακοίνωση;
«Τι ποιος με εξουσιοδότησε; Δεν ξέρετε ποιοί είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ρε παιδιά; Θέλει πολλή φιλοσοφία για να καταλάβετε ποιοι είναι εκείνοι που με έβαλαν;; “Ρε Παναγιώτη, πες τα εσύ, αφού ξέρεις τι έγινε”, μου είπαν (σ.σ. εννοεί τους αδερφούς Λιάπη) και έτσι έγινε».

– Το 2002, τότε που η Βασιλική Λιάπη φέρεται να ζητά από τον ΕΟΤ-με μια αίτηση που φαίνεται να φέρει την υπογραφή της- την ανάκληση του ειδικού σήματος και τη διαγραφή από τα μητρώα της επιχείρησης των ενοικιαζόμενων δωματίων, ζούσε ή είχε πεθάνει;
«Μπορεί να ζούσε, μπορεί και να είχε πεθάνει, δεν θυμάμαι. Θα σας γελάσω!»

– Υπήρξατε προσωπικός δικηγόρος της οικογένειας;
«Προσωπικός φίλος! Και δουλειές του συζύγου της έκανα, και δουλειές των παιδιών, τα πάντα».