Μέσω ερώτησης που κατέθεσαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Αυλωνίτη, προς τους υπουργούς Παιδείας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών, θέτουν το θέμα «Μέτρα στήριξης της λειτουργίας σχολικών κυλικείων»

«Τα σχολικά κυλικεία, τα οποία εντάχθηκαν στην πρώτη κατηγορία επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, απαγορεύεται ρητώς να λειτουργούν. Είναι βέβαιο ότι το σχολικό έτος θα κλείσει με τα πιο δυσμενή αποτελέσματα για ένα κλάδο επαγγελματιών περίπου 10.000 κυλικείων με 2000 εργαζομένους, ο οποίος θα έχει δραστηριοποιηθεί μόνον 70-80 ημέρες από το σύνολο των 180 ημερών», σημειώνεται στην ερώτηση.

«Με δεδομένα ότι: το σχολικό κυλικείο αποτελεί επιχειρηματικό φορέα που τηρεί απόλυτα τους κανόνες ασφαλείας υπό την παρακολούθηση αυστηρών προτύπων τυποποίησης και ελέγχου των αγαθών προς πώλησή δεν έχουν ανακοινωθεί μέτρα ελάφρυνσης για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου των σχολικών κυλικείων από την ημέρα που με οδηγία της Πολιτείας ανέστειλαν την λειτουργία τους, δηλαδή 10 Μάρτη, τα Σχολικά κυλικεία βιώνουν μια πραγματική οικονομική κατάρρευση η παρούσα σχολική χρονιά βαίνει προς ολοκλήρωση και ενόψει του επικείμενου Σεπτέμβρη, η αβεβαιότητα και η ανησυχία των επαγγελματιών και για το νέο σχολικό έτος μεγαλώνει», προστίθεται.

«Ερωτώνται οι υπουργοί:

  1. Πώς σκοπεύουν να στηρίξουν τον κλάδο των σχολικών κυλικείων και των επαγγελματιών που σήμερα βρίσκονται στην πλέον δυσμενή οικονομική θέση;
  2. Είναι δυνατόν να ισοσκελιστεί ο ελάχιστος χρόνος εργασίας, όπως αναγράφεται στις συμβάσεις που συνάπτονται με τη συνέχιση της καταβολής της οικονομικής βοήθειας των 800 ευρώ και τους καλοκαιρινούς μήνες;
  3. Θα μπορούσε να αποτελέσει οικονομικό μέτρο στήριξης, η απαλλαγή από τη δεύτερη δόση του ενοικίου των σχολικών κυλικείων για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως και η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους καλοκαιρινούς μήνες;
  4. Ποιος σχεδιασμός υφίσταται γύρω από το πάγωμα κάθε διαδικασίας διαγωνισμού για την εκμίσθωση σχολικού κυλικείου ή την παράταση της διάρκειας συμβάσεων μισθωμάτων που λήγουν, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι, οι μισθωτές;».
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.