ΣΥΡΙΖΑ: Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,5 τρισ. ευρώ με επιχορηγήσεις και όχι δάνεια

Κριτική στην Κομισιόν από ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:39
15/05/2020
ΣΥΡΙΖΑ: Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,5 τρισ. ευρώ με επιχορηγήσεις και όχι δάνεια
5
loading

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην οποία αναπτύσσουν τις θέσεις τους για το Νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τους Ίδιους Πόρους και το Σχέδιο Ανάκαμψης, με αφορμή το σχετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Προτείνουν ένα «Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,5 τρισ. ευρώ, το οποίο «να χρηματοδοτείται από αέναα ομόλογα με μηδενικό επιτόκιο και να χρησιμοποιεί επιχορηγήσεις και όχι δάνεια».

Ζητούν «πρόσθετες πιστώσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Προϋπολογισμό 2021-2027 ύψους 1,3 τρισ».

Η αύξηση αυτή, τονίζουν, είναι απαραίτητη για να στηριχτούν πολιτικές κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής, προστασίας του περιβάλλοντος, της απασχόλησης, της δημόσιας υγείας, του τουρισμού και του πολιτισμού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ευρωβουλευτές ασκούν κριτική στην Κομισιόν για την καθυστέρησή της να υποβάλει την πρότασή της για το Ταμείο Ανάκαμψης και θεωρούν «ανεπαρκές και αδύναμο το πακέτο του Eurogroup ύψους 540 δισ. ευρώ».

Υποστήριξαν με την ψήφο τους «τα θετικά στοιχεία του ψηφίσματος» και επέλεξαν την αποχή στην ψήφο επί του συνόλου γιατί όπως αναφέρουν «το συμβιβαστικό ψήφισμα υπό την πίεση των δεξιών πολιτικών ομάδων δεν περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες προτάσεις και τις κόκκινες γραμμές του ευρωκοινοβουλίου για το αναγκαίο ύψος του Ταμείου Ανάκαμψης και τον Νέο Πολυετή Προϋπολογισμό, γεγονός που διευκολύνει την συρρίκνωσή τους από την Κομισιόν και κυρίως το Συμβούλιο και την αγνόηση του ευρωκοινοβουλίου σε έναν τελικό ανεπαρκή συμβιβασμό που ήδη μεθοδεύεται στο Ευρωπαϊκό παρασκήνιο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Jo Geo

  Άσε Αλέξη χορτάσαμε από τις προτάσεις σας... και πλέον ξέρουμε και την κατάληξη!
  Αλλά λες και τάζεις και αλλά μας χρεώνεις και μετά λες ότι φταίει ο καπιταλισμός , ο Βαρουφακης , η κλιματική αλλαγή , η σκόνη από την Αφρική κτλπ
  Αχαχχαχαχαχχαχαχα
  Μήπως φταίει ότι ο αγαπημένος σου παιδικός ήρωας ήταν ο Πινόκιο; Λέω εγώ...!!!!

 2. avatar Τετραγωνακιας

  Δωσε χρημα εε εχουμε τοσους ψηφοφορους κοπριτες να ταισουμε συν ρομα, δωστε για να κανουμε εκλογες υποσχοντας οτι θα τους επιδοτουμε για να τα ξυνουν (εχτος απο τους ρομα δεν τα ξυνουν. ψυριζουν γιαγιαδες, παππουδες σπρωχνουν πραγμα απο το οποιπο ψωνιζουν τα συντροφια)

 3. avatar ζητω η 23η Μαρτιου

  εγω αυτο που παραδεχομαι λους αυτους τους αριστερούς ,ειναι πως ειναι κουβαρντάδες και ανοιχτοχεριδες , οταν ειναι να μοιράσουν χρήματα άλλων

 4. avatar Alofron

  Να δεις που αυτοί έχουν βρει το λεφτοδεντρο και δε μας το λένε...

 5. avatar Αντε

  Πάλι το μόνο πού ξέρουμε να κάνουμε δάνεια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει