Κάθε υπόνοια διαφθοράς θα ερευνάται μέχρι τέλος τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Μάλιστα, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι βουλευτές «καλούνται να λειτουργήσουν ως ανακριτές και ντετέκτιβ χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία. Οι βουλευτές πρέπει να έχουν τα μέσα για καλύτερη συλλογή στοιχείων» και πρόσθεσε ότι πλέον διεξάγεται εξονυχιστικός έλεγχος στα «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Παπούλια για τη διαφθορά, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζει να κρίνει α λα κάρτ τις απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ανάλογα με το πόσο ευχάριστες του είναι οι τοποθετήσεις του» και συμπλήρωσε ότι «άλλες φορές τον επικροτεί άλλες φορές τον καυτηριάζει».

Ερωτηθείς σχετικά για τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κοντογεώργο, ο οποίος συγκαταλέγεται στα άτομα για τα οποία ο εισαγγελέας Καρπενησίου έχει ασκήσει διώξεις για απιστία, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι «ο ίδιος ο βουλευτής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του. Να σεβαστούμε την πορεία της δικαστικής έρευνας και να δούμε πού θα καταλήξει. Δεν ξέρουμε αν ο εισαγγελέας έχει αποφασίσει έρευνα ή θα παει στο αρχείο. Μού έχουν πει ότι θα αιτιολογηθούν όλα», κατέληξε.