«Η κυβέρνηση έλαβε από την αρχή μέτρα για την οικονομική ενίσχυση εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα δίνοντας όσο μπορούσε περισσότερο από τα κρατικά ταμεία και θα συνεχίσει. Κρατάει όμως επίσης κάποιες δυνάμεις για τον Οκτώβριο, όταν λένε οι ειδικοί, ότι θα επανέλθει δυστυχώς η επίθεση από τον κορονοϊό. Αν τα δώσουμε όλα τώρα, δεν θα έχουμε για αργότερα» δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στο Mega. Όπως τόνισε, η λογική είναι να λειτουργήσουμε ως μαραθωνοδρόμοι και να κάνουμε οικονομία δυνάμεων.«Να μην τα δώσουμε όλα στην αρχή όπως μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά δεν έχουμε τι να κάνουμε».

Επεσήμανε ότι το πρώτο στάδιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας αποτέλεσε μια μεγάλη εθνική επιτυχία.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η χώρα έχει πλέον μπροστά της το δεύτερο στάδιο, το οποίο υγειονομικά θα έχει μεγάλες δυσκολίες. «Αν δεν πειθαρχήσουμε ακόμη περισσότερο στις οδηγίες θα μπορούσαμε να ξανακυλήσουμε. Η κυβέρνηση προχωρά με προσοχή και σταδιακά για να μην ρισκάρουμε» ήταν τα λόγια του.

Αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, το μέλος της κυβέρνησης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προηγμένη χώρα που να μην πλήττεται από την πανδημία.