Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα πρέπει να ξαναδιεκδικήσουν την ελευθερία του ανθρώπου ανάφερε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής και επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης μιλώντας για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην δημοκρατία.

Ο αχαιός νομικός, στη συνέντευξη του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Πολιτεία», ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο, όπως είπε, διαμορφώνεται ένας νέος παγκόσμιος και εγχώριος καπιταλισμός του «φακελώματος» και της επιτήρησης των πολιτών και έστρεψε τα βέλη του στην ΝΔ κατηγορώντας την για απόπειρα πολιτικής κεφαλαιοποίησης της κρίσης.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις διακινούμενες φήμες για πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβρη ο κ. Σκανδάμης επεσήμανε πως  έστω και αν η κυβέρνηση «τώρα κερδίζει επικοινωνιακά λόγω της μονοπληροφόρησης των ΜΜΕ, τελικά θα αποτύχει.». «Είναι προφανές πως η αμετακίνητη θέση των στελεχών του ΚΙΝΑΛ και της ίδιας της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά, είναι πως πιθανές πρόωρες εκλογές θα είναι προϊόν μιας τυχοδιωκτικής απόφασης εκτός τόπου και χρόνου.» σημείωσε ο κ. Σκανδάμης.