Διέκοψαν τη συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι επικεφαλής της τρόικα.

Η συζήτηση θα συνεχισθεί μετά την συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον κ. Στουρνάρα.

Ανώτατο στέλεχος της ηγεσίας του υπουργείο Ανάπτυξης δήλωσε πως στη σημερινή συνάντηση έγιναν σημαντικά βήματα προσέγγισης. «Κάναμε αρκετά βήματα και ήλθαμε πιο κοντά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης η συμφωνία δεν θεωρείται κλεισμένη, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετά εκκρεμή θέματα.

Η τρόικα ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για τις επιπτώσεις από τη μεταβατική νομοθετική ρύθμιση και το πώς θα επιδράσει στη συστημική ευστάθεια το 2014.

Οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς, Μαζούχ και Χατζηδάκης θα έχουν αργότερα το βράδυ νέα συνάντηση για το θέμα των πλειστηριασμών προκειμένου να κλείσει ακόμη και σήμερα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικα έχουν επαφές με τους επικεφαλής του ΔΝΤ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ για το θέμα , ενώ ο κ. Χατζηδάκης έχει ήδη ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.