Φώφη Γεννηματά: Οι αποφάσεις του Eurogroup ήταν κατώτερες των προσδοκιών

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι η παραπομπή του προβλήματος στο μέλλον, είναι πιθανόν να επιφέρει επώδυνα μνημόνια


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:07
10/04/2020
Φώφη Γεννηματά: Οι αποφάσεις του Eurogroup ήταν κατώτερες των προσδοκιών
2
loading

Τα μέτρα που έλαβε το Eurogroup για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν κατώτερα των περιστάσεων και των προσδοκιών των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Όπως τόνισε η επικεφαλής του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «η ενίσχυση των συστημάτων υγείας, η στήριξη των μικρομεσαίων και η στήριξη της απασχόλησης μέσω δανείων είναι μεν χρήσιμη, αλλά δεν αποτελεί όμως λύση για το αύριο».

Κατά την κ. Γεννηματά «δεν προβλέπεται κανένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση των οικονομιών, για την αντιμετώπιση της έκρηξης της ανεργίας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Επίσης δεν έγιναν αποδέκτες οι προτάσεις για νέο χρήμα, με καινοτόμα εργαλεία».

Προσθέτει πως «η εμμονή ορισμένων κυβερνήσεων στις συντηρητικές πολιτικές λιτότητας, οδήγησε σε παραπομπή του προβλήματος στο μέλλον, με τον κίνδυνο διόγκωσης του δημοσίου χρέους των χωρών και κατ’ επέκταση επώδυνων μνημονίων να παραμονεύει».

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «η μάχη για την αλλαγή της πορείας της Ευρώπης δεν τελείωσε, τώρα περνά στην πιο κρίσιμη φάση της. Οι ευθύνες των ηγεσιών και των Κυβερνήσεων είναι ιστορικές. Αρχής γενομένης από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Εξυπνάδα;

    Παλια τακτική του ΚΙΝΑΛ της Φώφης. Περιμένει τις τοποθετήσεις των άλλων, βγάζει τον μέσο όρο και τοποθετείται. Που πας ρε κακομοίρα;

  2. avatar Ροδίτης

    Για εσάς ανυπομονώ πότε θα έρθει η ώρα που θα σας δω εκτός βουλής. Σαμπάνιες θα ανοίξω εκείνο το βράδυ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει